Arama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da

Suudi Arabistan ve Kuveyt ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da
Yayınlanma Tarihi: 24.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.07.2017 16:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez turu kapsamında, resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'a geldi.

Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretinin son durağı Doha'da Al Sani ile yaklaşık iki buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. İlk olarak Katar Emirlik Divanı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani baş başa görüşmede bir araya geldi.

Ardından Erdoğan ve Al Sani, heyetler arası görüşmeye geçti. İkili ve baş başa görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, onuruna verilen öğle yemeğine iştirak etti.

ÖNEMLİ OLAN, İSLAM ÜLKELERİNİN BİRLİĞİ VE EGEMENLİK HAKLARININ KORUNMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti sonrasında bir açıklama yaptı. Açıklamada "Ziyaretler kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin Körfez bölgesinde yaşanan krizin aşılması amacıyla Kuveyt tarafından sürdürülen çabalara ve diğer girişimlere destek verdiğini ifade etmişler, krizin müzakere ve diyalog yoluyla çözümü için mevcut girişimlerin devam ettirilmesi hususunda muhataplarıyla mutabık kalmışlardır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, 23-24 Temmuz 2017 tarihlerinde Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı ziyaret etmişlerdir.

Ziyaretler kapsamında ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ile terörle mücadele gibi bölgesel meseleler ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin Körfez bölgesinde yaşanan krizin aşılması amacıyla Kuveyt tarafından sürdürülen çabalara ve diğer girişimlere destek verdiğini ifade etmişler; krizin müzakere ve diyalog yoluyla çözümü için mevcut girişimlerin devam ettirilmesi hususunda muhataplarıyla mutabık kalmışlardır.

Ayrıca İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesinin ve ülkelerin egemenlik haklarının korunmasının önemi vurgulanmıştır.

Yatırımlar, turizm ve savunma sanayii başta olmak üzere mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalınmıştır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani tarafından karşılandı ve Katar Emirlik divanında baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan sonrasında Al Sani'nin babası Emir Şeth Hamad bin Khalifa Al Thani ile Al Wajibah Sarayı'nda görüştü.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN