Arama

  • Anasayfa
  • Siyaset
  • AK Parti Sözcüsü Ünal: AİHM'in vereceği karar bellidir

AK Parti Sözcüsü Ünal: AİHM'in vereceği karar bellidir

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal “CHP'nin referandum hakkında AİHM'ye yapacağı başvuruyla ilgili teknik değerlendirme yapmaya gerek yok” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal: AİHM’in vereceği karar bellidir
Yayınlanma Tarihi: 4.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.07.2017 12:28

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 16 Nisan referandumuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararının kesin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararının da açık olduğunu belirterek, bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) vereceği kararın da belli olduğunu söyledi.

Ünal, CHP'nin referandumla ilgili AİHM'ye yapacağı başvuruyla ilgili teknik değerlendirme yapma gereği bulunmadığını savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah yaptığı açıklamada, YSK'nın mühürsüz oyları kabul ettiği referandum kararıyla ilgili bugün AİHM'ye başvuracaklarını duyurmuştu.

AKP'li Ünal partisinin genel merkezindeki basın toplantısında konuyla ilgili olarak, "CHP'nin AİHM'ye başvurusu, AİHM'ye başvuru değildir. Bu eylemler üzerinden bir meşruiyet krizi oluşturmak istenmektedir" ifadesini kullandı.

Ünal şöyle devam etti: "YSK kararlarının sonuçları kesin ve açıktır. AYM'nin kararı da açıktır. AİHM'nin bu konuda vereceği karar bellidir. (CHP'nin başvurusu konusunda) teknik değerlendirme yapmanın gereği yoktur."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN