Arama

MHP'nin tüzük kurultayı iptal oldu

Genel Merkeze bayrak açarak Olağanüstü Genel Kurul kararı alan muhaliflere mahkemeden kötü haber geldi. Mahkeme, 19 Haziran 2016 Tüzük kurultayını geçersiz saydı ve burada alınan kararların da ‘yok’ hükmünde olduğunu karara bağladı

MHP’nin tüzük kurultayı iptal oldu
Yayınlanma Tarihi: 20.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 20.06.2017 11:41

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verildi.

MHP'de değişim iddiasıyla yola çıkan 700'den fazla delegenin imzalarıyla başlayan süreç son buldu. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi muhaliflerin gerçekleştirdiği 19 Haziran Kurultayı'nı iptal etti.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı sonrasında, muhaliflerin söz konusu kongrede aldıkları tüzük değişikliği ve "Genel Başkan Seçimli Olağanüstü Toplanması" yönündeki kararlar da geçersiz oldu.

NE OLMUŞTU?

Genel merkez ile muhalifler arasında olağanüstü kurultay konusunda yaşanan hukuki mücadeleye Yargıtay noktayı koymuş ve muhalifler lehine karar alarak Çağrı Heyeti'nin partiyi kurultaya taşımasına izin vermişti. Genel Merkez kurultayı tanımadığını açıklamıştı.

Mahkemenin bu kararla tartışmaya nokta koymasının ardından yeni uzlaşmazlık kurultayın tarihi ve yeri konusunda yaşandı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyeti kurultayı Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde yapma kararı aldı.

Bu arada Gemerek ve Tosya'da iki ayrı mahkeme, olağanüstü kurultay sürecini durduran kararlar verdi. Ankara Valiliği bu kararları gerekçe göstererek, 15 Mayıs'ta toplanmak üzere Ankara'ya gelen delegelerin kongrenin toplanacağı Büyük Anadolu Oteli'ne girişlerine izin vermeyince toplantı yapılamadı.

Genel merkezin itirazı üzerine dosya Yargıtay'ın gündemine geldi. Yargıtay da, yerel mahkemenin kararını onaylayınca olağanüstü kurultayın yapılmasının önünde engel kalmadı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN