Arama

  • Anasayfa
  • Sağlık
  • Kuru incir neye iyi gelir? Kuru incirin faydaları nelerdir? Kuru incir kürü nasıl yapılır?

Kuru incir neye iyi gelir? Kuru incirin faydaları nelerdir? Kuru incir kürü nasıl yapılır?

Kuru incir neye iyi gelir sorusunun cevabı merek edilen konulardan biri. İncir, hem kuru hem de yaş haliyle ülkemizde çokça tüketilen meyvelerden biridir. Vücuda sağladığı şifa nedeniyle incirin tüketimi sık sık tercih edilir. Yazın belirli bir döneminde tüketebildiğimiz yaş incirin yanı sıra kuru incir, dört mevsim boyunca ülkemizde bulunabilir. Besin değeri oldukça yüksek olan kuru incir içinde pek çok faydayı da barındırır. Peki, kuru incir neye iyi gelir? Kuru incirin faydaları nelerdir? Kuru incir kürü nasıl yapılır? Kuru incir hangi hastalıklara iyi gelir? Kuru incirin sağlığa faydaları nelerdir?

Kuru incir neye iyi gelir? Kuru incirin faydaları nelerdir? Kuru incir kürü nasıl yapılır?
Yayınlanma Tarihi: 2.4.2020 20:00:08 Güncelleme Tarihi: 02.04.2020 20:02

KURU İNCİR NEYE İYİ GELİR?

Kuru incir neye iyi gelir konusu merak edilen bir husus. Kuru incirin sağlığa faydaları oldukça fazladır. Kuru incir her yerde kullanılan bir besindir. Eski zamanlardan beri mutfaklardan eksik olmamaktadır. Kuru incir lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır. Sağlığa olan faydaları azımsanmayacak kadar fazladır.

Kuru incir yedikçe kendini yediren bir yemiştir. Bu yüzden insanların aklında incirin kilo aldırıp aldırmadığı soruları dolaşmaktadır. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir?

KURU İNCİRİN FAYDALARI

Kuru incir lezzetinin yanı sıra çok büyük faydalara sahip bir besindir. Kuru incir içerisinde bulunan birçok vitamin sayesinde insan sağlığını düzenleyen ve koruyan bir yapıya sahiptir. Kuru incirin faydalarından bazıları ise şöyledir:

KURU İNCİR KABIZLIK VE SİNDİRİM RAHATSIZLIKLARINA İYİ GELİR

Kabızlık birçok insanın ortak sorunudur. Tuvalete çıkamamak çoğu insanın hayatını zehir eden bir durumdur. Bu durumda ise kişilere lifli yiyecek yemeleri tavsiye edilir. Lifli yiyecekler tüketildiği takdirde kişilerin kabızlık sorunları ortadan çıkmaktadır. Lif bakımından çok zengin olan kuru incir ise bir kişinin bu rahatsızlıktan kurtulması için birebirdir.

KURU İNCİR TANSİYON HASTALARINA İYİ GELİR

Kuru incir, potasyum kaynağıdır. Potasyum ise tansiyon ve kan basıncını dengeleyen bir maddedir. Potasyum bakımından zengin olan incir ise bu rahatsızlıkların önüne geçebilir. Yaşı ileride olan kişilere kuru incir tüketmeleri sık sık önerilir. Tansiyon riskini azaltmak isteyen bir kimse kesinlikle kuru incir tüketmelidir.

KURU İNCİR DİYABET HASTALARINA YARDIM EDER

Gıdalardan alınan şekerlerin sindirim ve emilimi bazı kişiler için oldukça güç olmaktadır. Bu rahatsızlığın önlenebilmesi kuru incir ile mümkündür. Çünkü kuru incir yüksek lif içermektedir. Hem diyabet hastaları hem de diyabet riski olan kişiler için dengeli düzeyde kuru incir tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

KURU İNCİR KALP VE DAMAR HASTALIKLARININ DÜŞMANIDIR

Kuru incir yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve damar hastalıklarının baş düşmanıdır. İçerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyon dengelenir. Ve buna bağlı olarak ortaya çıkacak olan kalp rahatsızlıklarını önler.

KURU İNCİR CİLDE İYİ GELİR

Yaşlanmaya rağmen genç ve dinç gözükmek isteyen kişiler kesinlikle kuru incir tüketmelilerdir. Kuru incirin cildi koruyup besleme özelliği vardır.

KURU İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Kuru incir kürü en az kuru incir kadar sağlıklıdır. Kuru incir kürü şu şekilde yapılmaktadır:

Kaynayan yarım kitre klorsuz suya sekiz-dokuz adet kuru incir katılır. Yedi dakika boyunca ağzı kapalı bir şekilde kaynatıldıktan sonra altı kapatarak ılımaya bırakılır. Kaynamış olan kür ılıdıktan sonra süzülür. Süzdükten sonra da üç ya da ikiye bölünür. Bu kür yemeklerden 10-15 dakika önce aç karna içilir.

İNCİR KÜRÜ NEYE İYİ GELİR?

Kuru incir kürü birçok konuya faydalıdır. Düzgün uygulandığında ve hazırlandığında çok etkili olmaktadır. Kuru incir kürünün faydalarından bazıları ise şöyledir:

Kan Yapıcıdır.

Yumurtaları çatlatır ve hamile kalmayı kolaylaştırır.

KURU İNCİR NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Kuru incir direkt olarak tüketildiği gibi çeşitli şekillerde de tüketilebilir. Örneğin yoğurt, kahvaltılık gevrek gibi şeylere katılarak yenilebilir. Aynı zamanda kuru incir ile tatlılar, kurabiyeler yapılabilir. Kuru incir ile kür yapılarak yenilebilir. Ya da zeytinyağı ile kuru incir tüketilebilir. Bu birçok derdin devasıdır.

KURU İNCİR YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

Kuru incir tüketen herkes ne kadar tatlı olduğunu bilir. Kuru incirin içerisinde doğal şeker vardır ve çok yoğundur. Bundan dolayı çok fazla tüketilen kuru incir kilo alımına sebep olabilir. Bu yüzden kuru incir tüketirken dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde istenmeyen kilolarla karşılaşılması mümkündür.

KURU İNCİR BESİN DEĞERİ

Kuru incir içerisinde birçok besin vardır. Bu besinin kalori değerine bakılırsa 100 Gram içerisinde 249 kcal kalori bulunur. Ayrıca bir adet kuru incirde 50 kalori bulunmaktadır. Kalori bakımından çok zengindir. Bu yüzden kilo kontrolü için fazla tüketmemek gerekmektedir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN