Arama

  • Anasayfa
  • Sağlık
  • Zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı nasıl kullanılmalıdır? Zeytinyağı neye iyi gelir?

Zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı nasıl kullanılmalıdır? Zeytinyağı neye iyi gelir?

Zeytinyağının faydaları merak edilen konulardan biri. Zeytinyağı, geçmişten günümüze pek çok alanda kullanılmış, tarihi antik çağlara uzanan bir besindir. Zeytinyağı, yalnızca yemeklere kattığı lezzetlerle değil, insan sağlığına katkılarıyla da ön plana çıkar. Sıvı altın olarak da anılan zeytinyağı, insanoğlu için adeta bir şifa deposudur. Pek çok derde deva olan zeytinyağının faydaları saymakla bitmez. Peki, zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı nasıl kullanılmalıdır? Zeytinyağı neye iyi gelir? Zeytinyağı içmenin faydaları nelerdir? İşte zeytinyağının az bilinen faydaları…

Zeytinyağının faydaları nelerdir? Zeytinyağı nasıl kullanılmalıdır? Zeytinyağı neye iyi gelir?
Yayınlanma Tarihi: 1.4.2020 22:28:00 Güncelleme Tarihi: 01.04.2020 22:27

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Zeytinyağının faydaları pek çok kişi tarafından merak edilen bir konu. Sıvı altın olarak anılan zeytinyağı, çok eski çağlardan bu yana birçok derdi iyileştirmesiyle pek çok hastalığa şifa sahibi olmasıyla bilinir.

ZEYTİNYAĞI NASIL KULLANILMALIDIR?

Zeytinyağı nasıl kullanılmalıdır sorusunun cevabı da merak ediliyor. Zeytinyağı, çoğu yemekte kullanılan bir besindir. Bazı hastalıkların ise en iyi koruyucusu olan zeytinyağı, özellikle Akdeniz tipi beslenmede kullanılır. Akdeniz mutfağı ile beslenen kişilerde kalp rahatsızlıkları yok denecek kadar azdır ve bu nedenle uzmanlar zeytinyağı kullanımını destekler.

ZEYTİNYAĞI NEYE İYİ GELİR?

Zeytinyağı genellikle yemek pişirmede yardımcı bir besindir. Her evde bulunur ve yemeklere de ayrı bir tat katar. Zeytinyağının vücuda faydaları saymakla bitmez. Zeytinyağı, yemek dışında cilt bakımı için de kullanılır. Zeytinyağının faydaları çok fazladır. Zeytinyağı faydaları şöyle sıralanabilir:

ZEYTİNYAĞI KARACİĞERİ TEMİZLER

Karaciğer insan bedeninin tamamını temizlemekle görevli bir organdır. Karaciğeri temizlemek görevi ise zeytinyağına aittir. Zeytinyağı, karaciğere son derece faydalıdır. İçimize giren toksinleri karaciğer salgılarıyla birlikte temizler. Karaciğerin fonksiyonları ise kişinin yediği zeytinyağı ile çoğalmaktadır.

ZEYTİNYAĞI METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Zeytinyağı tüketimi metabolizma hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Metabolizma hızlanmasıyla birlikte kişinin zayıflamasına da yardımcı olan zeytinyağı çok faydalıdır. Günlük olarak zeytinyağlı salata tüketilmelidir. Bu tüketim insanların formlarını korumalarına yardımcı olacaktır.

ZEYTİNYAĞI SİNDİRİME YARDIM EDER

Zeytinyağı içeriğinde yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Antioksidan sindirimin düzenlenmesinde önemli rol oynar. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Günde bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketmek bir kişinin sindirim sisteminin düzenlenmesi için yeterli bir miktardır. Kabızlık için en güzel çözümlerden birisi zeytinyağı tüketmektir.

ZEYTİNYAĞI CİLDİ KORUR

Zeytinyağı yaşlanmayı geciktirir ve cildi korur. Bu özelliği sebebiyle çok tercih edilir. Makyaj malzemelere karşı cildi kimyasallardan korur.

ZEYTİNYAĞI KEMİKLERE YARARLIDIR

Zeytin, kalsiyum içerir. Kalsiyum ise kemiklerin yapı taşı olmasından dolayı bitkisel zeytinyağı kemiklerin güçlenmesinde çok yararlıdır.

ZEYTİNYAĞI DİYABETE İYİ GELİR

Zeytinyağı kan şekeri seviyesini düşürmesiyle bilinir. Diyabeti olan kişilerde insülin görevi görür ve sorunlara karşı olumlu sonuçlar verir

ZEYTİNYAĞI İLE SAÇ BAKIMI

Zeytinyağı her şeye olduğu gibi saçlara da faydalıdır. Bundan dolayı saç bakımında kullanılır. Birçok saç bakım ürününün içeriğinde zeytinyağı bulunur. Ayrıyeten direk olarak saça uygulanıp 15-20 dakika bekletilirse saç dökülmesini azaltır.

ZEYTİNYAĞI KAN BASINCINI DÜZENLER

Kan basıncını düzenleyen bir etkiye sahiptir. Bu da kişilerin tansiyonlarının normal seviyede kalmasını sağlar.

ZEYTİNYAĞI STRESE İYİ GELİR

Gün içerisinde tüketilen zeytinyağı kişinin yorgun ve stresli hissettiği anlarda kişiye destek olacaktır. Zeytinyağı bedenin enerjisini koruyarak insana canlılık kazandırır. Hakiki zeytinyağı faydaları çok fazla olduğundan günlük olarak bir miktar zeytinyağı baharatlanarak tüketilebilir.

ZEYTİNYAĞI CİLDİN YAŞLANMASINI ÖNLER

Zeytinyağı içerisinde olan E Vitamini cildin yaşlanmasını önler. Ciltte görülen bazı rahatsızlıklara iyi gelir. Döküntü, kızarıklık ve kaşıntı gibi problemlere zeytinyağı deva olabilir. Zeytinyağı bu gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.

ZEYTİNYAĞININ CİLDE FAYDALARI

Zeytinyağı içerdiği mineraller sayesinde cildi parlatır ve canlandırır. Yüzde kızarıklık gibi hastalıkları geçirir. Yaşlanmayı engeller. Birçok şeye olduğu gibi zeytinyağının yüze faydaları da çoktur. Zeytinyağı peeling görevi görür.

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI

Zeytinyağı saç bakımında çok önemlidir. Bundan dolayı da birçok saç bakım ürünün içerisinde zeytinyağı bulunur. Zeytinyağı saçta olan dökülmeyi engeller ve durdurur. Aynı zamanda saçı parlatır. Saça güzel bir görünüm kazandırır.

ZEYTİNYAĞI CİLT HASTALIKLARINI ÖNLER

Zeytinyağının cilde faydaları gözle fark edilebilecek kadar etkilidir. Zeytinyağı cildi arındırır ve parlatır. Bazı cilt hastalıklarını önler ve iyileştirir.

SIZMA ZEYTİNYAĞINDA HANGİ VİTAMİNLER VAR?

Zeytinyağı; antioksidan, fenolik bileşikler, hidrositirosol, A, C, E ve K vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum minerallerini de içerisinde barındırır. Bundan dolayı zeytinyağı çok değerlidir.

ZEYTİNYAĞI İÇMENİN FAYDALARI

Zeytinyağı aç karna içildiğinde kalın bağırsaktaki hücreleri korur ve kanser oluşumunu önler. Kabızlığa iyi gelir. Zeytinyağı içmek saçları ve tırnakları yumuşatır ve besler. Karaciğerin vücudu temizlemesine yardımcı olur.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN