Arama

Sanat ve edebiyata yeni soluk: Muhit Kitap

Turkuvaz Medya Grubu’nun bünyesinde yayın hayatına başlayan Muhit Kitap, “Kendi insanımız, kendi edebiyatımız” şiarıyla yola çıktı. Muhit Kitap’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni İbrahim Tenekeci üstlendi.

Sanat ve edebiyata yeni soluk: Muhit Kitap
Yayınlanma Tarihi: 17.10.2020 11:56:56 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 12:10
Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci'nin yaptığı Muhit Kitap yayın dünyasında yerini aldı. Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde ekim ayında yayın hayatına başlayan, Muhit Kitap, kendi alanında ortak kabul görmüş isimler, milli hafızamızı temsil eden eserler ve genç kalemleri aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor. Şiiri, milletimizin kurucu unsurlarından biri olarak gören, Anadolu'nun vatan kılınmasında, şiirin hatırı sayılır bir payı olduğunu düşünen Muhit Kitap, ilk olarak şiir kitaplarıyla yayım hayatına başladı.

DİZİLER, BİYOGRAFİLER...
Şiir kitaplarının ardından Muhit Tarih, Muhit Psikoloji, Muhit İnceleme gibi diziler ve biyografik eserler de yayımlanacak. Muhit Kitap, Arif Ay'dan Mustafa Ruhi Şirin'e, Dursun Çiçek'ten Prof. Dr. Turan Karataş ve Prof. Dr. Muhsin Macit'e kadar birçok değerli kalemin külliyatına ev sahipliği yapacak. Amacını, kendi insanımıza kendi edebiyatımızı sunmak olarak açıklayan Muhit Kitap, medeniyetimizi ilgilendiren, millet hayatımıza katkı sağlayan her çabanın karşılık bulacağını ifade ediyor. Yayınevi misyonunu da geçici olana değil, kalıcı olana talip, sadece uzun soluklu bir yayınevi olmak için değil, aynı zamanda bir kütüphane kurmak için yola çıkmak olarak ifade ediyor.

EKİM KİTAPLARI
İbrahim Tenekeci, Sözü Yormadan, şiir
Arif Ay, Puslar İçinde, şiir
Hüseyin Atlansoy, Perondaki Melek, şiir
Ali Emre, Güzel Bir Gün Gördümse, şiir
Mustafa Ruhi Şirin, Sabah Gibi Uyandıran, şiir
Nurullah Genç, Bahar Buselik, şiir
Mehmet Narlı, Öylece Yeryüzünde, şiir
Murat Güzel, Mutlak Müzik, şiir
Mehmet Aycı, Bir Kuş Penceremize, şiir
Ömer Yalçınova, Yanına Gittiğimizde, şiir
Muhsin Macit, Fazla Uzaklara Gitme, öykü
Ayşegül Genç, Kalbin Arka Odası, roman

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN