Arama

Bilecik'te tarihi yol kalıntıları bulundu

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 6 bilim adamının yürüttüğü yüzey araştırmalarında,yaklaşık 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen yolun kalıntılarına rastlandı.

Bilecik’te tarihi yol kalıntıları bulundu
Yayınlanma Tarihi: 2.9.2019 17:58:16 Güncelleme Tarihi: 02.09.2019 17:59

Arkeolog, tarihçi ve eski çağ bilimcilerinden oluşan 6 kişilik ekip, Bilecik'in Osmaneli ilçe merkezi ile İznik-Mekece yolu arasında kalan bölgeye 2012 yılından bu yana belirli aralıklarla gelerek saha çalışmaları yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yaklaşık bir aydır bölgeyi tarayan bilim adamları, Romalılar dönemine ait olduğunu değerlendirdikleri tarihi bir yola ait kalıntılara ulaştı.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sami Öztürk, Bakanlık izniyle bu bölgede yıllardır yüzey araştırması yaptıklarını söyledi. Tarihi yol ve köprülere ilişkin araştırmalarını, Antik Yunanca ve Latince bazı belgelerden de yararlanarak sürdürdüklerini belirten Öztürk, bunların yerlerini tespit ettikten sonra hangi noktalardan geçtiklerini tespit etmeye çalıştıklarını aktardı.

"ANADOLU'DAKİ İKİ ÖNEMLİ TARİHİ YOLDAN BİRİ"

Anadolu'da iki önemli tarihi ana yol bulunduğunu kaydeden Öztürk, "Biri, Selçuk Efes'ten gelen yol. Deniz yoluyla gidenler oradan gidiyorlar. İkincisi, Balkanlar üzerinden gelenlerin kullandığı yol, yani burası. Şu anda burası ıssız ama bir dönem otoban gibiydi. Balkanlar'dan gelenler ilk önce Kadıköy'e, sonra İzmit'e, Karamürsel'e, oradan İznik'e geçiyor, sonradan da bu yolu kullanıyorlardı." dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN