Arama

'Kudüs başkalarının değil ümmetin başkentidir'

Müzisyen Umut Mürare, Kudüs'e adadığı "Sevdamızsın Kudüs" adlı ezgi formundaki son eserini, İngilizce ve Arapça altyazılı olarak dinleyicilerle buluşturdu.

’Kudüs başkalarının değil ümmetin başkentidir’
Yayınlanma Tarihi: 10.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 10.01.2018 13:25

Müzisyen Umut Mürare, İslam ülkelerindeki en büyük problemin birlik ve beraberliğin sağlanamaması olduğunu kaydederek, "Bu kopukluk ve ayrılıkların bedelini, üzülerek söylüyorum ki Müslümanlar olarak gerçekten çok ağır ödüyoruz. Mekânlar ve coğrafyalar değişiyor ama zalimler ve zulmedilenler değişmiyor." dedi.

Son dönemde yaşanan Kudüs meselelerine kayıtsız kalmayan Mürare, "Sevdamızsın Kudüs" adlı ezgi formundaki eserini dinleyicilerle buluşturdu.

Söz ve müziği kendisine ait olan eser için derleme görüntülerden hazırladığı klibi internet üzerinden yayınlayan sanatçı, yaptığı açıklamada, Kudüs'ün İslam ümmeti adına bir boy aynası olduğu yorumunu yaptı.

Mürare, Kudüs'ün İslam coğrafyası için önemine işaret ederek, "Yüzünü Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya dönüp bakan her Müslüman, bu aynada hem kendinin hem de Ümmet-i Muhammed'in ne durumda olduğunu az çok görebilir." diye konuştu.

Bugüne kadar "Sensiz Olmuyor", "Duamsın", "Ben Seni Görmeden Sevdim", "Veda" ve "Canım Halep" gibi birçok çalışmaya imza atan Mürare, 20 yıldır devam ettirdiği sanat hayatı boyunca müziğini sadece iş ve eğlence olarak yapmadığına dikkati çekti.

Mürare, son olarak 15 Temmuz için bir eser bestelediğini hatırlatarak, "Yazıp seslendirdiğim eserlerin birçoğu, milli ve manevi değerler ışığında ümmetin ortak meselelerine ses ve söz olma amacıyla icra edildi. 'Sevdamızsın Kudüs' ismini verdiğim ezgim de yine bu duygu ve düşünceler ile yaptığım bir çalışma. Amacımız içimizdekileri Ümmete ulaştırmak olduğu için eseri İngilizce ve Arapça alt yazılı olarak servis ettik. Umarım hedefine ulaşır." ifadelerini kullandı.

"KAVGAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

İslam coğrafyasının, Kudüs'e gereken değeri vermediğinin altını çizen Mürare, şöyle devam etti:

"İslam ülkelerine dönüp baktığımızda göze ilk çarpan, en ciddi ve ilk sıradaki problem maalesef birlik ve beraberlik içinde olamayışımız. Bu kopukluk ve ayrılıkların bedelini, üzülerek söylüyorum ki Müslümanlar olarak gerçekten çok ağır ödüyoruz. Kimi zaman Halep, kimi zaman Bağdat, kimi zaman Arakan, kimi zaman Kudüs gibi. Yıllardan beri bu liste böyle uzayıp gidiyor. Mekanlar ve coğrafyalar değişiyor ama zalimler ve zulmedilenler değişmiyor."

Umut Mürare, Filistin dışında farklı şehir ve coğrafyalardaki mazlumların sesine de dünyanın kör olduğunu söyleyerek, "Özellikle Birleşmiş Milletler'in, tüm dünyanın gözü önünde yaşananlara kayıtsız kalmasına, hatta ikiyüzlü tavırlarına karşılık, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür. Çocuklar ölürken kimse masum değil' sözleri takdir edilesi ve çok yerindedir." değerlendirmesinde bulundu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN