Arama

Duayenlere vefa

Türkiye’nin kültürel mirasına ve sanat dünyasına katkı sunan duayen isimlerin ödüllendirildiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin yeni sahipleri belli oldu. Ödüle bu yıl, Safa Önal, Cüneyd Kosal, Nurhan Atasoy, Süleyman Uludağ layık görüldü.

Duayenlere vefa
Yayınlanma Tarihi: 4.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.12.2017 12:35

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik sanatları, mimarlık, arkeoloji, müzik ve sahne sanatlarının yanı sıra halk bilim, tiyatro, opera, bale, sanat tarihi, fotoğrafçılık, sinema ve kütüphanecilik alanlarında bugüne kadar çok sayıda isim ve kuruluşa verilen Özel Ödüllerin yeni sahipleri açıklandı.

MUSİKİNİN SEÇKİN KİŞİLİĞİ

Özgün eser, uygulama, yorum ve bilimsel araştırmalarıyla 2017 yılı özel ödüllerine layık görülen isimler Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy başkanlığında toplanan jürinin değerlendirmeleri sonucunda belirlendi.

Safâ Önal, sinema külliyatımıza ve tarihimize, üretkenliği, usta senaristliği ve yönetmenliği ile bu ödüle layık görüldü. Klâsik Türk musikimize yönelik birikimi, kanun sazına hâkimiyetiyle tanınan Cüneyd Kosal, Osmanlı sanat tarihi alanında tecrübelerini ortaya koyan Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve tercüme eserleriyle, yol gösterici düşünceleri olan Prof. Dr. Süleyman Uludağ özel ödüllerin sahibi oldu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN