Arama

Türk turizmi Dan Brown ile canlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2023 hedefleri için, yeni hamlelerle turizmi şaha kaldıracak projeler üretiyor. Belirlenen vizyon doğrultusunda, Türkiye'nin önemli turistik merkezleri, dünyaca ünlü yazarların romanları ile dünyaya tanıtılacak.

Türk turizmi Dan Brown ile canlanacak
Yayınlanma Tarihi: 24.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.09.2017 12:10

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni hamlelerle turizmde ses getirmeye hazırlanıyor. Sabah'ın haberine göre, 2023 hedefleri doğrultusunda turizm vizyonunu yazan bakanlık, Türkiye'nin önemli turistik merkezlerini dünyaca ünlü yazarların kalemiyle romanlara taşıyacak. Dünyada ses getiren projelere imza atmış yönetmen ve yapımcılar da davet edilerek Hollywood standartlarında film ve dizilere Türkiye'nin ev sahipliği yapması sağlanacak.

HARUKİ MURAKAMİ DE VAR

Turizmde ilk hamle Kapadokya olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyaca ünlü yazarları Türkiye'ye davet etmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin turizmdeki gözdesi Kapadokya'ya kurulacak 'Yazarlar Evi' projesiyle birlikte başta Dan Brown, Adam Fawer ve ünlü Japon yazar Haruki Murakami olmak üzere birçok ünlü isim Kapadokya'daki 'Yazarlar Evi'nde ağırlanacak. Ünlü yazarlar romanlarında Türkiye'nin kültür ve turizm değerlerini okuyucuya aktararak Türkiye'nin turizmdeki 2023 hedefleri doğrultusunda tanıtımını yapacak. Bakanlık ayrıca, bölgeye büyük bir film platosu kurulması için de kolları sıvadı. Dünyaca ünlü yönetmen ve yapımcılar da Kapadokya'ya davet edilerek Hollywood standartlarında dizi ve filmlere Türkiye'nin ev sahipliği yapması sağlanacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN