Arama

Türk-Hint ortak yapımı filmler çekilecek

Pana Film ile Eros International arasında Türk-Hint ortak yapımı filmler çekilmesi için anlaşmaya varıldı.

Türk-Hint ortak yapımı filmler çekilecek
Yayınlanma Tarihi: 19.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.06.2017 16:30

"Kurtlar Vadisi"nin yapımcı şirketi Pana Film, Bollywood'un yapım firmalarından Eros International ile ortak yapım iki sinema filmi çekmek için anlaştı.

Pana Film'den yapılan yazılı açıklama göre, uzun süredir gizli devam eden görüşmelerin sonunda hikayeleri belirleyen iki şirket, senaryo çalışmalarına başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pana Film Yönetim Kurulu Başkanı Necati Şaşmaz, ortaklıktan dolayı çok mutlu olduklarını ve Türk seyircisini Hintli seyircilerle bir araya getirmek istediklerini ifade etti.

Türk kültürünü dünyanın diğer bölgelerine taşımak istediklerini aktaran Şaşmaz, "Ülkeler ve kültürler arasında bir köprü olmak ve ilk Hint-Türk ortak yapımı sinema filmlerinin yapımcıları olarak tarihi bir başarı elde etmek iki şirketin de ortak gayesini oluşturuyor. Bu ortaklığın herkese yeni fırsatlar doğuracağına inanıyoruz. Bu anlaşma bizim için sadece bir başlangıç. İzleyicilerimizin bu başarılı ortaklığın meyvesi olacak filmleri zevkle seyretmeleri için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eros International Yönetim Kurulu Başkanı Kishore Lulla da anlaşmanın, Hint sinemasının etkinlik alanını global anlamda arttıracağına inandıklarını kaydetti.

Lulla, Hint ve Türk kültürünün benzerlikler gösterdiğine işaret ederek, "Her iki bölgenin de seveceği, coğrafi ve dil anlamındaki engelleri aşacak filmler yapacağımıza inanıyoruz. Bu Hint-Türk ortak yapımları sayesinde sadece Türk seyircisiyle değil, aynı zamanda dünyanın en önemli bölgelerinden biri olan Orta Doğu-Kuzey Afrika seyircileriyle buluşacağımız için mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Her iki ülke ve dilde çekilecek filmlerde, Türkiye ve Hindistan'ın yıldız oyuncularının rol alması planlanıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN