Arama

Nurettin Topçu'nun kendi sesinden 'Vaaz'

1975 yılında vefat eden yazar, akademisyen ve fikir adamı Nurettin Topçu, 108'inci doğum yılında günümüz düşünce dünyasına ışık tutmaya devam ediyor. 10-12 Eylül 1973'te Diyanet İşleri Başkanlığının Bolu'da düzenlediği vaizler seminerinde konuşan Nureddin Topçu'nun, "Vaaz" konulu günümüze ulaşan tek ses kaydını iki bölüm hâlinde sizlerle buluşturuyoruz.

Nurettin Topçu’nun kendi sesinden ’Vaaz’
Yayınlanma Tarihi: 13.11.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.11.2017 17:35

Nurettin Topçu, felsefeden sanata, dinden ekonomiye ve eğitime kadar pek çok sahada kendine has tahlilleri, bakış açıları ve önerileri olan, hem Batı düşüncesini bilen, gözlemleyen, hem de geleneksel yapı ve değerleri tanıyan aydınlarımızdan.

Çağdaş Türk düşüncesinin seçkin isimlerinden Nurettin Topçu, Anadolu'da Türk milletinin yeniden dirilişinin ilham kaynaklarını arayacak münevver zümre meydana getirmeye çalıştı; eğitimde, sanatta ve bilimde "Türk Rönesansı"nı gerçekleştirmek için büyük çaba sarf etti.

Onu en iyi anlatan üç kelime: İsyan, hareket ve idare… Türkiye düşünce tarihinin yapaylıktan ve kopyacılıktan uzak en özgün düşünce adamlarından biri. Kendine özgü, ilgi çekici ve cesaretli bir fikir adamı olan Nurettin Topçu, ahlâk davası güttüğü ömrü boyunca yazdı; yazdığı gibi yaşadı.

'Milliyetçilik' kavramına, İslam ve Anadolu minvalinde yepyeni bir tanım yaptı. 1975 yılında vefat eden yazar, akademisyen ve fikir adamı Nurettin Topçu, 108'inci doğum yılında günümüz düşünce dünyasına ışık tutmaya devam ediyor.

10-12 Eylül 1973'te Diyanet İşleri Başkanlığının Bolu'da düzenlediği vaizler seminerinde konuşan Nureddin Topçu'nun, "Vaaz" konulu günümüze ulaşan tek ses kaydını iki bölüm hâlinde sizlerle buluşturuyoruz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN