Arama

1439'uncu yılında "Hicretin mutluluk şarkısı"

Bugün, hicrî takvime göre yeni yılın ilk günü olan 1 Muharrem 1439. Bundan tam 1439 yıl önce, Allah'ın Elçisi, Son Nebi Hz. Muhammed (sav) sadık dostu Hz. Ebu Bekir (ra) ile birlikte Mekke'den yola çıkarak Medine'ye hicret etmişti. Hicri yılın ilk günü olması vesilesiyle, kıymetli yazarımız Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın sesinden "hicretin mutluluk şarkısı" diyebileceğimiz "Taleal Bedru Aleyna" adlı ilahiyi, siz değerli okuyucularımızın dinletisine sunuyoruz.

1439’uncu yılında Hicretin mutluluk şarkısı
Yayınlanma Tarihi: 21.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.09.2017 15:40

Takvim 622 yılını gösteriyor. Tarih yeni bir hüzne sahne oluyor.

Kendisinden önce gelen bütün peygamberlerin peygamberi, geri dönmek üzere ayrıldığı Kâbetullah'a, öz yurduna veda ediyor.

Ve "Ey Mekke! Sen Allah katında yeryüzünün en hayırlı ve bana en sevimli yerisin. Eğer çıkmak zorunda bırakılmasaydım, senden ayrılmazdım" sözleriyle yaşadığı ayrılık acısını dile getiriyor.

Allah resulü, kendisine ve tüm müminlere kucak açan kutlu şehir Medine'ye hicret ediyor ve Mekke'nin hüznü, Medine ufuklarında sevinç şarkısına dönüşüyor. İnsanlığın efendisini büyük bir aşkla ve coşkuyla kucaklayıp bağrına basmak için Medineli Müminler veda tepesinde sevgililer sevgilisini bekliyor.

Onlar, söylendiği günkü gibi hep tekrarlanıp duracak bir mutluluk şarkısını şiirlere döküp gönül telleriyle terennüm ediyorlar.

"Dolunay doğdu üzerimize Veda tepelerinden

Şükür gerekti bizlere Allah'a davetinden

Ey içimizden seçilen Kutlu Elçi!

Sen uyulması gereken yüce bir davetle geldin

Geldin Medine'mize şeref verdin.

Ey Allah'a çağıranların en hayırlısı hoş geldin!

Sen Güneş'sin sen Dolunay'sın. Sen nur üstüne Nur'sun.

Sen Süreyya Işığı'sın. Ey sevgili! Ey Resûl!.."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN