Arama

Katil Esed Şam'da sivilleri hedef alıyor

Katil Esed Şam’da sivilleri hedef alıyor
Yayınlanma Tarihi: 20.3.2017 20:46:00
Suriye’de iki gündür yoğun çatışmaların sürdüğü başkent Şam’ın Cobar mahallesi ile Arbin beldesinde rejime bağlı savaş uçaklarının, sivilleri hedef aldığı bildirildi.

Doğu Guta’daki Suriye yerel koordinasyon komitesi üyesi Yusuf el Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rejim yönetimindeki savaş uçakları Şam’daki Cobar mahallesine 70, Arbin beldesine ise 30 hava saldırısında bulundu." dedi.

"Hava saldırılarında çok sayıda sivil yaralandı"
Kabun, Cobar ve Arbin çevresinde taraflar arasında çıkan çatışmalarda muhaliflerin 7’si subay 39 rejim askerini öldürdüğünü ifade eden Bustani, şunları söyledi:

"Savaş uçaklarının Cobar ve Arbin’e düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil yaralandı. Rejim bölgede sivilleri hedef alıyor. Muhalifler iki gündür kaydettiği ilerlemede Abbasiyin otogarı, tank tamir atölyeleri, tekstil fabrikaları, elektrik şirketi, polis benzin istasyonu, Humasi şirketi, sanayi bölgesi ile tatlı fabrikasını ele geçirmişti."

"Uçaklar alçak uçuş yapıyor"
Savaş uçaklarının bombaladığı Cobar ve Kabun’dan yoğun dumanlar yükselirken uçakların alçaktan uçuş yaptığı gözlendi. Rejim dün kaybettiği yerleri tekrar ele geçirmek için saldırılarını artırırken, muhalifler de ele geçirdiği bölgeleri kaybetmemek için cephe hattına tahkimat yaptı.

Yoğun ateşkes ihlalleri yapan rejim güçlerine karşı harekete geçen muhalif güçler, dün başkentte rejimin kuşatması altındaki Kabun, Tişrin, Berze, Doğu Guta’ya bağlı Haresta, Duma, Sakba ve Arbin bölgelerinde ilerledi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN