Arama

İsrail askerlerinin öldürdüğü 2 Filistinlinin cenazesi defnedildi

İsrail askerlerinin öldürdüğü 2 Filistinlinin cenazesi defnedildi
Yayınlanma Tarihi: 18.3.2017 19:22:00 Güncelleme Tarihi: 18.03.2017 19:23
Yahudi yerleşimci tarafından öldürülen 24 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Kaysiyye ile İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ölen çocuk Murad Ebu Gazi’nin naaşı, Batı Şeria’da toprağa verildi.

Bu ay başında bir Yahudi yerleşimcinin El-Halil kenti yakınlarındaki Ez-Zahiriyye’de açtığı ateş sonucu ölen ve İsrail ordusu tarafından cenazesi alıkonulan Kaysiyye ve dün İsrail askerlerinin El-Halil kentinin kuzeyindeki El-Arrub Kampı yakınlarında çıkan olaylarda açtığı ateş sonucu ölen Ebu Gazi için cenaze töreni düzenlendi.

Kaysiyye ve Ebu Gazi’nin cenazeleri, çok sayıda Filistinlinin katıldığı konvoyla, kentteki El-Ehli Hastanesinden alınarak, evlerine getirildi. Ailelerinin son kez gördüğü Filistinli gençlerin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Ez-Zahiriyye ve El-Arrub Kampı’ndaki şehitliğe defnedildi.

Bu arada Ebu Gazi’nin cenazesinin toprağa verilmesinin akabinde El-Arrub Kampı’nda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda askerlerin göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu bazı Filistinliler boğulma tehlikesi geçirdi.

Kaysiyye’nin cenazesi dün ailesine teslim edilmişti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN