Arama

Kalkınmanın anahtarı, İslam ülkelerinin işbirliğinde saklı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, ''İslam dünyasında ciddi bir genç nüfus var. Müslüman toplumların ekonomik ve teknolojik ilerlemesinin en büyük unsurlarından biri kalifiye bir neslin bir an önce yetiştirilmesidir'' dedi

Kalkınmanın anahtarı, İslam ülkelerinin işbirliğinde saklı
Yayınlanma Tarihi: 10.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 10.10.2017 22:36

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İslam dünyasında ciddi bir genç nüfusun bulunduğunu belirterek, "Bu genç nüfusa yeterli düzeyde ekonomi ve teknoloji eğitimi verilirse bu yeni sistemde bu kuşağın çok daha başarılı olacağını ve bu ülkeleri yeni çağın ekonomik sistemine ulaştıracağını düşünüyorum. Müslüman toplumların ekonomik ve teknolojik ilerlemesinin en büyük unsurlarından biri kalifiye bir neslin bir an önce yetiştirilmesidir.'' dedi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ile İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA) tarafından düzenlenen Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu, "Küreselleşen dünyada İslam ülkelerinin ekonomik kalkınması" ve "Müslüman toplumlarda kadınların ve gençlerin problemleri'' oturumları gerçekleştirildi.

''İSLAM ÜLKELERİ, İŞ BİRLİĞİ YAPARSA BÖLGENİN KALKINMASI ÇOK DAHA HIZLI OLUR''

"Küreselleşen dünyada İslam ülkelerinin ekonomik kalkınması" konulu oturumda konuşan Bulut, küreselleşen dünyada ekonomik kalkınmanın daha da rekabetçi bir forma büründüğünü ve bu rekabetçi dünyada İslam ülkelerinin başarılı olmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

İslam dünyasının ekonomik kalkınmasının seyrinin veya performansının diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok daha düşük düzeyde devam ettiğini belirten Bulut, "Ekonomik kalkınma sürecinde teknoloji, para ve hükümet kurumlarının yeterince kullanılmaması, küreselleşen dünyada maalesef İslam dünyasının bu gelişmeyi yakalamamasına ve kaybetmesine neden oldu" dedi.

"İSLAM ÜLKELERİ İŞGAL ALTINDA"

İslam dünyasının teknoloji ve parayı yerli yerinde kullanmamasının, batı ülkelerine karşı büyük bir dezavantaj sağladığını kaydeden Prof. Dr. Bulut, "Dünyada yeni bir ekonomik sistem oluşuyor. Bu yeni dizayn edilen sisteme, İslam dünyası dezavantajlarla girmek zorunda kaldı. Fakat bunun önemli bir nedeni var o da; Türkiye, İran ve Afganistan dışında, Orta Doğu bölgesinde bulunan işgal altındaki tüm İslam ülkeleri, en büyük enerjilerini, bağımsızlıkları için kullanmak zorunda kaldılar. Oyunu anlamak ve görmek zorundayız." diye konuştu.

Bulut, İslam ülkelerinin iş birliği içinde olmasının kalkınmaları açısından önem taşıdığını anlatarak, "İslam dünyasında ciddi bir genç nüfus var. Bu genç nüfusa yeterli düzeyde ekonomi ve teknoloji eğitimi verilirse bu yeni sistemde bu kuşağın çok daha başarılı olacağını ve bu ülkeleri yeni çağın ekonomik sistemine ulaştıracağını düşünüyorum. Müslüman toplumların ekonomik ve teknolojik ilerlemesinin en büyük unsurlarından biri kalifiye bir neslin bir an önce yetiştirilmesidir'' ifadelerini kullandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN