Arama

Livni: Müslümanlarla savaşın eşiğindeyiz

İsrail eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Mescid-i Aksa'daki zulmü yüzünden İsrail'in bütün Müslüman dünyayı karşısına aldığını itiraf etti. Livni “Müslümanları İsrail’e karşı birleştirecek bir etkinliğe dönüştürmenin bir adım ötesindeyiz” sözleriyle de İslam dünyasıyla dini bir savaşın eşiğinde olduklarını söyledi.

Livni: Müslümanlarla savaşın eşiğindeyiz
Yayınlanma Tarihi: 24.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.07.2017 16:07

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Kudüs'te İsrail devletinin sebep olduğu zulmün ardından tüm İslam dünyasının gösterdiği ortak tepki karşısında küstahça açıklamalar yaptı. Livni, İsrail'in Müslüman dünyayla dini bir savaşın kıyısında olduğunu söyledi.

İSRAİL HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Mescid-i Aksa'daki güvenlik önlemleri konusunda yapılan taktiksel değişikliklerin işleri daha da kötüleştirdiğini ve İsrail'in bunu sonlandırması gerektiğini belirten Livni, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada "Filistinlilerle olan çatışmamız, Ürdün ve diğer Sünni ulusların İsrail'e karşı işbirliğine girmesiyle Pan-İslamist bir olaya sebep olabilir. Müslümanları İsrail'e karşı birleştirecek bir etkinliğe dönüştürmenin bir adım ötesindeyiz" ifadelerini kullandı.

Livni, İsrail hükümetinin liderlik sergileyerek bu durumun oluşmasını engellemesi gerektiğini belirtti.

İsrail'in bu ayın başlarında 3 Filistinliyi şehit ettikten sonra Mescid-i Aksa'da metal arama dedektörleri ve kamera sistemi kurması gerginliği artırdı. Ürdün'deki İsrail Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırı ise gerginliği daha da derinleştirdi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN