Arama

Kudüs'te Çatışmaların Şiddeti Arttı: 1 Ölü, 67 Yaralı

İsrail güçlerinin, Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto amacıyla Kudüs ve Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere müdahalesinde 49 kişi yaralandı, Kudüs'ün El-Eizariya kasabasında şiddetlenen çatışmalarda ise 1 kişi öldü, 67 kişi yaralandı.

Kudüs’te Çatışmaların Şiddeti Arttı: 1 Ölü, 67 Yaralı
Yayınlanma Tarihi: 23.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 23.07.2017 16:55

İsrail askerlerinin Kudüs'ün ayrım duvarının arkasında kalan Ezeriye Mahallesi'nde bir Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ezeriye'de İsrail askerlerinin müdahalesine karşı koyarken göğsünden yaralanan Filistinlinin Ramallah'ta kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Yapılan açıklamada hayatını kaybeden kişinin 24 yaşındaki Yousuf Kashour isimli Filistin vatandaşı olduğu bildirildi.

İSRAİL'İN GÖSTERİLERE SERT MÜDAHALESİ

İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa'nın kapısına kurulan metal arama dedektörlerini protesto amacıyla Kudüs ve Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere müdahalesinde 49 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri, Doğu Kudüs ile Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında, Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto eden Filistinlilere müdahale etti. İsrail askerleri ve Filistinliler arasında çıkan olaylarda Kudüs'te yaralanan 14 kişi hastaneye kaldırıldı, 49 kişinin ise olay yerinde tedavisi yapıldı.

Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ise 35 kişi plastik mermi sonucu yaralandı, 43 kişi de göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLERE SALDIRAN FİLİSTİNLİNİN KÖYÜNÜ BASTILAR

İsrail askerleri, Halamiş yerleşim birimindeki bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin evinin bulunduğu köyü bastı ve girişini kumla kapattılar.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Kober köyünün ana girişini kumla kapattığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup İsrail askeri, dün Ramallah kentinin kuzeyinde bulunan Neve Tsuf (Halamiş) yerleşim birimindeki bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Ömer el-Abd'in evinin bulunduğu köye düzenlediği baskında köyün girişini kumla kapattı. İsrail askerlerinin, yolun kapatılmasına karşı koyan Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombasıyla karşılık vermesi sonucu bazı kişiler boğulma tehlikesi geçirdi.

İsrail ordu sözcüsü Ovijaa Odraei daha önce yaptığı açıklamada, köyün güvenlik çemberine alındığını ve köy sakinlerinin sadece acil durumlarda dışarı çıkmasına izin verileceğini duyurmuştu.

Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki Halamiş Yahudi yerleşim biriminde gerçekleştirildiği belirtilen olayda üç yerleşimcinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN