Arama

Görmez Kudüs’te yaşanan olayları kınadı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa’nın İsrail askerlerince Müslümanlara kapatılmasıyla başlayan ve dört gündür Kudüs’ün abluka altına alınmasıyla büyüyen olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Görmez Kudüs’te yaşanan olayları kınadı
Yayınlanma Tarihi: 19.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.07.2017 20:17

Kudüs'te yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Görmez, "Tarihte peygamber katledenler, o büyük peygamberlerin içinde bulunduğu o büyük mabedi bir hapishaneye dönüştürdüler. O mabedin yarısını da bir sinagoga dönüştürdüler" dedi.
Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Tarihte peygamber katledenler, o büyük peygamberlerin içinde bulunduğu o büyük mabedi bir hapishaneye dönüştürdüler. O mabedin yarısını da bir sinagoga dönüştürdüler. İki sene önce El-Halil Camii'ne girerken yaşadığım acıyı ve ıstırabı hala bütün iliklerime kadar hissediyorum. Hepimiz görüyoruz ki, yapılmak istenen El-Halil'de yaptıklarını Mescid-i Aksa'ya uygulamaktır." dedi.

Dün gece de Kudüs eski Müftüsü ve Kudüs Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri'nin, yatsı namazı esnasında Mescid-i Aksa'nın giriş kapısında cemaate saldıran İsrail askerlerince vurularak yaralanmasını kınayan Görmez, Kudüs'te yaşananların ve İsrail askerlerinin tutumunun her türlü kınamayı hak ettiğini belirtti.

"EL- HALİL ADETA BİR HAPİSHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Yaşananlardan dolayı büyük endişe içinde olduklarını ifade eden Görmez, şunları kaydetti:
"Birkaç gündür Mescid-i Aksa etrafında olup bitenler zaten acılar içinde kıvranan İslam coğrafyasını tahrik eden, her Müslümanı, her inananı, her akl-ı selim sahibini, her sağduyu sahibini endişelere sevk eden gelişmelere sahne olduğunu ifade etmek istiyorum. Dün akşam da yatsı namazını müteakip, Kudüs eski Müftüsü, Mescid-i Aksa'nın hatibi, 80 yaşlarına ulaşmış çok kıymetli bir ilim adamını, İkrime Sabri hocamızı, İsrail askerlerinin saldırısına uğramış olması her türlü kınamayı hak ediyor.

Bütün bunlardan dolayı büyük endişeler içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Barış, itidal, sağduyu sahibi her insanı endişeye sevk eden ve içinde dört büyük peygamberi barındıran; Hz. İbrahim'i, Hz. İshak'ı, Hz. Yakup'u, Hz. Yusuf'u bağrında taşıyan El-Halil'in başına gelenlerin Mescid-i Aksa'nın da başına getirilmek istendiğine şahit oluyoruz. Bundan 23-24 sene önce 1994 yılında bir Ramazan günü müminlerin üzerine ateş açıldı ve 70'i aşkın insan katledildi. Bizim tarihimizde ecdadımız, hacca giden her hacımız önce Urfa'da Hz. İbrahim'in makamını ziyaret eder, sonra da El-Halil'deki kabrini ziyaret eder Kabetullah'a öyle giderlerdi. El-Halil gibi böyle bir mekân, öyle bir mabet adeta bir hapishaneye dönüştürüldü."
Zaten acılar içinde kıvranan İslam coğrafyasının büyük acılar yaşadığı bir dönemde bu kötülüklerin bir an önce son bulmasını ben öncelikle temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN