Arama

Her an başınıza koalisyon bombası düşebilir

Suriye’de ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri DEAŞ’ı değil, sivilleri vuruyor. PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle yürüttüğü Rakka’ya yönelik operasyonda sivil can kayıplarının sayısı her geçen gün artıyor.

Her an başınıza koalisyon bombası düşebilir
Yayınlanma Tarihi: 24.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.06.2017 13:22

Suriye'de ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri DEAŞ'ı değil, sivilleri vuruyor. PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle yürüttüğü Rakka'ya yönelik operasyonda sivil can kayıplarının sayısı her geçen gün artıyor.

Rakka'dan kaçmayı başaranlar ise koalisyon güçlerini rastgele bombardıman yapmakla ve beyaz fosfor kullanmakla suçluyor.

"Evinizde Otururken Başınıza Bomba Düşebilir"

Türkiye sınırında yer alan Kamışlı'da hastaneye getirilen Rakkalı bir kadın, Russia Today'e yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin yerleşim yerlerine rastgele bombardıman yaptıklarını söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, Rakkalı kadın, "Evinizde otururken başınıza bir bomba düşebilir. Birçok kişi yaşadıkları evlerin enkazı altında kaldı, dışarı çıkmayı başaramadılar. Bunların hepsi koalisyon güçlerinin hava saldırıları nedeniyle meydana geldi." dedi.

"Neden Uçaklar Kullanılıyor?"

Rakka'dan kaçanlar, koalisyon güçlerinin bombardımanlarının yoğunluğunu ve uygulanan kuşatma stratejisini de eleştirdi. Rakkalı kadın, "Koalisyon güçlerine ait uçaklar rastgele bomba atıyor ve beyaz fosfor kullanıyor. Ayrıca uçaklar DEAŞ'ı vurmuyor. Onların militanları kenti terk etti. DEAŞ militanları sokaklara mayın döşediler. Kimse evinden çıkamıyor! Bunu bilmelerine rağmen, koalisyon güçleri de havadan bombalıyor. İnsanlar enkazlarda hayatlarını kaybediyor" ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarının şokunu henüz üzerinden atamayan bir çocuk da şunları söyledi: "Önceden mayınların etrafına işaretler koyuyorlardı. Ancak artık mayınları gece yerleştiriyor ve insanlar evlerinden çıktıklarında bunların üzerine basıyor ve patlama yaşanıyor. Evimizden bile çıkamıyoruz."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN