Arama

Salihi: "Türkmenler bu oyunlara gelmeyecek"

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, "Irak'ın bölünmesine karşı olduğumuz için Kürt siyasi partilerine yakınlıklarıyla bilinen taraflarca ağır baskılara maruz kalıyoruz." dedi.

Salihi: Türkmenler bu oyunlara gelmeyecek
Yayınlanma Tarihi: 20.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 20.06.2017 19:35

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşet Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak'ın bölünmesine karşı olduğumuz için Kürt siyasi partilerine yakınlıklarıyla bilinen taraflarca ağır baskılara maruz kalıyoruz. Çok sayıda insan haklarına aykırı uygulamaların amacı Türkmenlerin ülkenin birliğinden yana olma iradesini yok etmektir.'' dedi.

Salihi, Kerkük'te Türkmenlere yönelik baskıların giderek arttığını ve ağırlaştığını belirterek, şunları söyledi:

''Kerkük'te özellikle 2003'ten bu yana Türkmenlere yönelik baskılar planlı ve süreklidir. Fidye karşılığı adam kaçırma, suikastlar, ölüm tehditleri, iş imkanlarını engelleme ve devlet memuru Türkmenlere baskıların uygulandığı Kerkük'te Türkmenleri yok etme planı uygulanıyor."

"TÜRKMENLER BU OYUNLARA GELMEYECEK KADAR GÜÇLÜDÜR"
Türkmenlerin birliğinin de hedef alındığını vurgulayan Salihi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu baskılarla Türkmenlere, Irak'ın bölünmesini ve yıllardır Kerkük'te uygulanan demografik değişikliği dayatmak istiyorlar. Türkmenler bu oyunlara gelmeyecek ve baskılara boyun eğmeyecek kadar güçlüdür."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN