Arama

Filistinli anneler: Uluslararası toplum harekete geçsin

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca Filistini anne, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin bir an önce serbest kalması için uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinden harekete geçmesini istedi.

Filistinli anneler: Uluslararası toplum harekete geçsin
Yayınlanma Tarihi: 19.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.06.2017 14:37

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yakınları, Gazze Şeridi'nde gösteri düzenledi. Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca Filistini anne, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin bir an önce serbest kalması için uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinden harekete geçmesini istedi.

AA muhabirine konuşan Feryal ez-Zeanin isimli Filistinli anne, oğlu Hüseyin'in İsrail hapishanesinde tutuklu bulunduğunu belirterek, "İsrail işgal yönetiminin en temel insani haklardan bile mahrum bıraktığı Filistinli tutuklulara destek vermek ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için" burada olduğunu söyledi.

Filistinli anne, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine İsrail'in gerçekleştirdiği hak ihlalleri karşısında harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN