Arama

Gazze'de insani durum giderek kötüleşiyor

Birleşmiş Milletler'in (BM) işgal altındaki Filistin Topraklarındaki İnsan Hakları Özel Raportörü Michael Lynk, Gazze'deki insani durumun eşi görülmemiş derecede kötüye gittiğini belirterek, İsrail'e, Gazze Şeridi'ne yönelik elektrik arzını düşürme kararını uygulamaması uyarısında bulundu.

Gazze’de insani durum giderek kötüleşiyor
Yayınlanma Tarihi: 15.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.06.2017 11:29

Lynk, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik elektrik arzını düşürme kararının, özellikle ihtiyaç sahibi ve fakirler başta olmak üzere burada yaşayan halkın içinde bulunduğu katlanılamayacak derecedeki sefaleti arttıracağını vurguladı.

"Elektrik krizi, Gazze halkının büyük çoğunluğunun içinde bulunduğu tehlikeli insani krizi artırmakta." ifadesini kullanan Lynk, krizin taraflarından, derhal harekete geçerek Gazze halkının yüksek çıkarlarını gerçekleştirmelerini istedi. Lynk, şunları kaydetti:

GAZZE'DE DURUM HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR
"Gazze'de durum çok kötü ve her geçen haftada da artıyor. Tarafları, aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak siyasi ve yasal sorumluluklarını yerine getirmeye, elektrik ihtiyacını tamamen karşılamayı garanti altına almaya ve altyapıdaki acil ve sıkıntılı ihtiyaçları gidermeye çağırıyorum."

İsrail hükümeti, pazar günü Filistin yönetiminin talebi üzerine Gazze'ye elektrik arzını düşüreceği kararını almış, bunun ardından İsrail kamuoyunda İsrail hükümetine Hamas ile yeni bir gerginlik yaşanabileceği hususunda tepkiler yükselmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki elektrik mevzusu hakkında son günlerde yanlış yorumlar duyuyorum. İsrail'in gerilimi tırmandırma niyeti yok. Yapılan her türlü yorum yanlış yorumdur." ifadesini kullanmıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN