Arama

Mübarek geceler hangileridir? Mübarek gecelerde nasıl dua edilir?

Müslümanlar için çeşitli sebeplerle mübarek sayılan birçok gece mevcuttur. Bu gecelerde de Allah'a tövbe etmek, Allah'tan bir şeyler istemek için rahmet kapıları açılır. Peki, Mübarek geceler hangileridir? Mübarek gecelere özel namaz var mıdır? Mübarek gecelerde nasıl dua edilir? Sizler için, Diyanet’in İlmihal-1 “İman ve İbadetler” kitabında yer alan bilgilere göre, mübarek geceler hakkında merak edilenleri ve bilinmeyenleri derledik.

Mübarek geceler hangileridir? Mübarek gecelerde nasıl dua edilir?
Yayınlanma Tarihi: 9.1.2019 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 09.01.2019 16:19

MÜBAREK GECELER HANGİLERİDİR?

Müslümanlar için çeşitli sebeplerle mübarek sayılan birçok gece mevcuttur. Üç ayların birincisi olan recep ayının ilk cuma gecesi Regaib gecesi ve 27. gecesi de Mi'rac gecesidir. Üç ayların ikincisi olan şâban ayının 15. gecesi Berat gecesidir. Üç ayların üçüncüsü olan ramazan ayının 27. gecesi ise Kadir gecesidir.

MÜBAREK GECELERE ÖZEL NAMAZ VAR MIDIR?

Bu mübarek gecelerle ilgili özel nâfile namaz yoktur. Fakat bu geceleri vesile ederek nâfile namaz kılmak, Kur'ân-ı Kerîm okuyarak üzerinde düşünmek, tezekkür ve tefekkür etmek yararlı olur.

MÜBAREK GECELERDE NASIL DUA EDİLİR?

Peygamberimiz Kadir gecesinde nasıl dua edebileceğini soran Âişe vâlidemize şöyle demesini tavsiye etmiştir: "Allahümme, inneke afüvvün tühibbü'l-afve fa'fü annî " (Ey Allahım! Sen şüphesiz çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet) (Tirmizî, "Da'avât", 84).

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN