Arama

Hocaların hocası Fuat Sezgin'e son veda

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, hocaların hocası Prof. Dr. Fuat Sezgin için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019 yılını inşallah Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı olarak ilan edeceğiz. Bunun da talimatını verdik" dedi.

Hocaların hocası Fuat Sezgin’e son veda
Yayınlanma Tarihi: 1.7.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 01.07.2018 17:13

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren dünyanın önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 94 yaşında vefat eden, İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, öğretim üyeleri, akademisyenler ve yakınları katıldı. Tören öncesi aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

"1300 CİLTLİK ESERİ VARDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Fuat Sezgin Hocamızı tanıdığım andan itibaren gerçekten ilim noktasında nasıl kararlı bir insan olduğunu gördüm. Hocamızın hayatı boyunca pek çok eseri var, gerek İslam, bilim, düşünce, fizik, tıp, astronomi ve diğer alanlarda kaleme aldığı bu eserleriyle birlikte olayı şöyle cilt olarak raflara dizdiğimizde 1300 ciltlik bir eser ki bunun bir takımı da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde yerini almış vaziyette.

2019 YILI 'PROF. DR. FUAT SEZGİN İSLAM BİLİM TARİHİ' YILI OLACAK

2019 yılını inşallah, 'Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı' olarak ilan edeceğiz. Bunun da talimatını verdik.

Yurt dışındaki eserlerinin de getirilmesi noktasındaki çalışmalarımız sürüyor. Buradaki vakıf yönetimi bu konuyu sıkı bir takipte. Onların gelişiyle birlikte gerek buradaki müze gerek kütüphane çok daha güçlü bir hale gelecek."

94 YAŞINDAYDI

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Fuat Sezgin 94 yaşındaydı.

Uluslararası çeşitli akademilerin üyesi bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in çok sayıda önemli ödül ve nişanı bulunuyordu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ömrünü İslam bilimler tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve bilim dünyasına başsağlığı diledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Twitter hesabından Sezgin'in vefatı dolayısıyla paylaşımda bulunuldu.

Bakan Yılmaz adına yapılan paylaşımda, "94 yıllık ömrünü İslam bilim tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Dünyaca ünlü bilim tarihçimiz Fuat Sezgin hocamıza Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve bilim dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN