Arama

Erdoğan: "Türkiye, dünyaya demokrasi dersi verdi!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Seçimlerin yüksek katılımla sonuçlanmış olmasını dünyaya bir mesaj olarak görüyorum. Mesaj açıktır, yüzde 90'lara varan katılımla Türkiye dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Seçimlere yüzde 30-40 katılım sağlayan ülkeler kendilerini demokrat olarak tanıtırken, Türkiye bu rakamı yüzde 90'lara taşımıştır" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Türkiye, dünyaya demokrasi dersi verdi!
Yayınlanma Tarihi: 24.6.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 24.06.2018 23:22

"24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum." diyen Erdoğan, "Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandık güvenliği ve oy kullanma özgürlüğü, Türk demokrasinin gücünün ifadesidir." diyerek, "(Milletimiz) Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye Meclis çoğunluğunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda çok büyük bir sorumluluk yükledi" şeklinde konuştu.

"Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimin 24 Haziran demokrasi zaferini bir kez daha tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜM ADAYLARI TEBRİK EDİYORUM"

Sandık güvenliği ve oy kullanma özgürlüğü Türk demokrasisinin gücünün ifadesidir. Bugün Türkiye'nin tamamında özgür iradesiyle oyunu kullanmış, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla karşılanmasından memnuniyet duyuyoruz. Seçime katılan tüm cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını tebrik ediyorum.

"TÜRKİYE YÜZDE 90 KATILIMLA DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERMİŞTİR"

Hiç kimsenin, kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemi ve sonuçlarına gölge düşürerek, ülkemiz demokrasisine zarar vermeyeceğini ümit ediyorum. Seçimlerin yüksek katılımla sonuçlanmış olmasını dünyaya bir mesaj olarak görüyorum. Mesaj açıktır, yüzde 90'lara varan katılımla Türkiye dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Seçimlere yüzde 30-40 katılım sağlayan ülkeler kendilerini demokrat olarak tanıtırken, Türkiye bu rakamı yüzde 90'lara taşımıştır.

MİLLETİMİZ SANDIKTA ÜZERİNE DÜŞÜNE YAPMIŞTIR

Milletimin 24 Haziran demokrasi zaferini bir kez daha tebrik ediyorum. Sandık başlarında görev yapan heyetlerden partilerin müşahitlerine kadar herkese teşekkür ediyorum. Sonuçlar dolayısıyla bizleri arayan, aramak için haber gönderen tüm dost ve kardeş halkların liderleri ile halklarının tamamına şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış, demokratik hakkını kullanarak ülkemize bir istikamet çizmiştir. Bundan sonra bizim için daha çok çalışma zamanıdır.

ARTIK GELECEĞE YOĞUNLAŞMA ZAMANI

Artık gerginlikleri geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. Milletimizin bir kez daha teyit ettiği bu mesaja uygun olarak tüm kurul ve kurallarıyla demokrasiye olan bağlılığımızı güçlendirerek devam edeceğiz.

TÜRKİYE'Yİ DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Erdoğan, "Ülkemizi daha da güçlendirmek, zenginleştirmek ve ortaya çıkan refahı milletimizin tüm fertlerine adil şekilde paylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak, "Vesayetin, darbecilerin, siyasi-ekonomik tetikçilerin, sokak çetelerinin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmeden bize durmak, dinlenmek nefeslenmek yok." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Rabbimden diliyorum. Demokrasi bayramımıza oylarıyla, emekleriyle, mücadeleleriyle katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye'nin aydınlık geleceğine giden yolda milletimizle birlikte yürümeyi sürdüreceğiz. Rabbim ülkemizin ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü önünde de vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, "Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle onu da Cumhur İttifakı olarak çözmenin gayreti içerisinde olacağız." dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN