Arama

Gelecek yıl eğitim yeni müfredatla yapılacak

Gelecek yıl eğitim yeni müfredatla yapılacak
Yayınlanma Tarihi: 9.6.2017 14:24:00

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı karne dağıtım töreninde çocukların karne sevincine ortak oldu, müfredat müjdesi verdi ve geleceğin çocuklara emanet olduğunu söyledi


2016-2017 eğitim-öğretim yılı dönem sonu karne dağıtım töreninde öğrencileri yalnız bırakmayan Başbakan Yıldırım, “Sevgili gençler siz artık önümüzdeki günlerde dinlenmeyi, gezmeyi fazlasıyla hak ediyorsunuz. Şimdi tatil zamanı. Hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz için yoğun bir dönem geçti. Artık bugün tatil arası veriyoruz” dedi.

2019 yılına kadar tüm ülkede tekli öğretime geçileceği müjdesini veren Yıldırım, “Sizler için daha iyi şartlar hazırlamaya çalışacağız. Tekli öğretime geçeceğiz. Türkiye’nin her yerinde artık sabahçı öğlenci olmayacak. Sabah gelecek, akşam da çok karanlığa kalmadan gidecek. Analar, babalar da merak etmeyecek. Onun için 71 bin derslik yapmamız gerekiyor 2019’a kadar. Sadece Ankara’da 8 bin derslik yapılıyor. Zaten toplasan 10 tane şehirde derslik eksiğimiz var. Diğerlerinde sorun yok, yerleri zaten hazır. Böylece daha çok zamanınız olacak. 2019’a kadar tekli eğitime geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Ankara Cebeci Ortaokulu’nda törende öğrencileri yalnız bırakmayan Başbakan Binali Yıldırım, yeni müfredat konusunda da şöyle konuştu:

Hepimiz bu sıralardan geçtik ama, siz bizlere göre daha şanslısınız. Ben ilkokulda okurken elektrik yoktu. Yer sofrasının üzerinde azıcık ışıkla okuyup ödev yapmaya gayret ederdik. Fabrikayı, fabrikadakilerden öğrendim ödev yazdım. Siz şanslısınız, açıyorsunuz, istediğiniz bilgi saniyesinde önünüzde. Şimdi, yeni hedefimiz var. Müfredatı günün ihtiyaçlarını, gelişmeleri dikkate alarak uygun bir şekilde yenileyeceğiz. Size daha doğrusunu en kısa en yalın şekilde anlatacak müfredatı amaçlıyoruz. Önümüzdeki sene bazı sınıflarda yeni müfredat ile eğitim yapılacak.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN