Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • İran, Meclise ve Humeyni Türbesi'ne saldıran kişilerin kimliklerini açıkladı

İran, Meclise ve Humeyni Türbesi'ne saldıran kişilerin kimliklerini açıkladı

İran, Meclise ve Humeyni Türbesi’ne saldıran kişilerin kimliklerini açıkladı
Yayınlanma Tarihi: 8.6.2017 14:44:00 Güncelleme Tarihi: 08.06.2017 17:00

İran İstihbarat Bakanlığı, Tahran’daki terör saldırılarını gerçekleştirdiği iddia edilen zanlıların kimliklerini açıkladı. Saldırılarda ölenlerin sayısı saldırganlarla birlikte 22’ye yükseldi


İran Meclisi ve devrim lideri Ayetullah Humeyni’nin türbesine düzenlenen saldırılarda ölü ele geçirilen 5 saldırganın fotoğraflarının yayınlandığı yazılı açıklamada, saldırganların DEAŞ terör örgütü üyesi oldukları öne sürüldü.

Açıklamada, DEAŞ üyesi 5 kişinin örgüte bağlanmalarının ardından Musul ve Rakka’daki saldırılara iştirak ettikleri belirtilerek "Geçen yıl, DEAŞ üst düzey yöneticisi Ebu Ayişe’nin emriyle dini merkezlerin bulunduğu şehirlerde saldırılar düzenlemek için ülkeye giriş yapıyorlar. Bu time vurulan darbeyle grup dağıtıldı ve Ebu Ayişe’nin öldürülmesi üzerine ülkeden kaçtılar." şeklinde ifadelere yer verildi.

Söz konusu açıklamada zanlıların isimleri Kayyum, Ebu Cihad, Ramiyn, Seriyas ve Feridun olarak belirtilirken soy isimlerinin ailelerine zarar gelmemesi için açıklanmadığı kaydedildi.

Öte yandan İran devlet televizyonu, DEAŞ terör örgütünün üstlendiği saldırılarda ölü sayısının 5 saldırganla birlikte 22’ye yükseldiğini, 52 kişinin de yaralandığını açıkladı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN