Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Darbecilerin yalanları çuvala sığmıyor: "Akıncı Üssü'ne iş yemeğine gittim!"

Darbecilerin yalanları çuvala sığmıyor: "Akıncı Üssü'ne iş yemeğine gittim!"

Darbecilerin yalanları çuvala sığmıyor: Akıncı Üssü’ne iş yemeğine gittim!
Yayınlanma Tarihi: 8.6.2017 22:04:00

FETÖ’nün darbe girişiminin İstanbul ayağını planladığı iddia edilen sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi sanık eski Kurmay Albay Düzenli, "Akıncı’ya iş yemeği meselesiyle çağrıldım" dedi. Darbe gecesi TRT işgal edilerek Sözde Yurtta Sulh Konseyi adına bildiri okutulmasına rağmen, bu yapılanmanın hayal ürünü olduğunu öne süren Düzenli, konsey tarafından kendisi hakkında herhangi bir görevlendirme yapılmadığını öne sürdü.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’ndaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanıklı davada, darbenin İstanbul ayağını organize etmekle suçlanan sanık eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurumsal Dönüşüm Şube Müdürü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli savunma yaptı. Düzenli’nin savunmaları da, önceki sanıklar gibi "Görmedim, duymadım, bilmiyorum" oldu.
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülen duruşmada hakim karşısına çıkan sanık Düzenli, "Memleket hayrına ne zaman önemli bir iş yapmaya çalışsak bize hep engel çıkardılar. Değişim projelerimizi akamete uğratmak istediler, beni tehdit ettiler." iddiasında bulundu. Düzenli, kendisini tehdit edenler arasında orgeneral ve korgeneral seviyesinde isimlerin de bulunduğunu iddia etti.
Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek, söz konusu yapılanmanın hayal ürünü olduğunu öne süren Düzenli, konsey tarafından kendisi hakkında herhangi bir görevlendirme yapılmadığını savundu.
Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in darbeyi hangi örgütün yaptığına yönelik sorusu üzerine Düzenli, "İddianameyi hazırlayan savcı, Fetullah Gülen hakkında yakalama kararını 2017 Ocak’ta vermiş. O bile o zamana kadar kararını verememiş. Çok kompleks bir olay olduğunu söylemiştim." diye konuştu.
Darbenin merkezine yemeğe gitmiş
Savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanığa Akıncı Üssü’nde bulunduğu sırada kamera kayıtlarından elde edilen fotoğraflarını gösterdi.
Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin görülecek davada bu konuyla ilgili savunma yapmak istediğini belirten Düzenli, "Akıncı iddianamesinde olan görüntüler. Şu an bir şey diyemiyorum. Eğer onlar bensem ifademi destekler mahiyette görüntülerdir." iddiasında bulundu.
Sanık Düzenli, görev yeri olmamasına rağmen 15 Temmuz akşamı neden Akıncı’da bulunduğuna yönelik soruya da "Akıncıya iş yemeği meselesiyle çağrıldım. Ahmet Özçetin adına aradığını söyleyen bir binbaşı tarafından çağrıldım, gittim. Akıncı davasında ayrıntılı şekilde anlatacağım." demekle yetindi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN