Arama

Trump’ı mutlu eden ülkeler!

Trump’ı mutlu eden ülkeler!
Yayınlanma Tarihi: 7.6.2017 10:12:00 Güncelleme Tarihi: 07.06.2017 16:21

ABD Başkanı Donald Trump, Katar kriziyle ilgili attığı Twitte, "Ortadoğu ziyaretimde, radikal ideolojilerin artık finanse edilemeyeceğini söyledim. Liderler Katar’ı işaret etti, bakın!" ifadelerini kullandı. Trump, “Kral ve 50 ülkeyle Suudi Arabistan ziyareti daha şimdiden işe yaradı. Belki de bu, terörizm dehşetinin sonunun başlangıcı olacaktır” diyerek tecrit kararına destek verdi


Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Bahreyn, Maldivler ve Libya’daki Tobruk yönetiminin “terörizmi desteklediği ve İran’a yakın tutum sergilediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmesinin yankıları sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump Twitter’dan konuyla ilgili kritik paylaşımlarda bulundu. 20-21 Mayıs’taki Riyad ziyaretini kastederek, “Ortadoğu’ya son ziyaretimde ben, radikal ideolojiye artık finansman desteğinin olamayacağını söyledim. Liderler Katar’ı işaret etti – bakın!” dedi.

Tweetlerine devam eden ABD Başkanı, “Kral ve 50 ülkeyle Suudi Arabistan ziyareti daha şimdiden işe yaradı. Onlar, aşırıcılığın finansmanına karşı sert tutum alacaklarını söyledi ve tüm referanslar Katar’a işaret ediyordu. Belki de bu, terörizm dehşetinin sonunun başlangıcı olacaktır!” dedi.

Katar’ın tecrit edilmesi çabaları ve birçok ülkenin aynı anda tavır alması, Trump’un 118 milyar dolarlık silah satış anlaşması imzaladığı Ortadoğu gezisine bağlanıyor.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN