Arama

Humeyni’nin türbesinde canlı bomba patladı

Humeyni’nin türbesinde canlı bomba patladı
Yayınlanma Tarihi: 7.6.2017 11:21:00 Güncelleme Tarihi: 07.06.2017 16:36
İran güne saldırıların şoku ile başladı. İlk haber, başkent Tahran’daki Meclis’ten geldi. Tahran’daki meclisin içine giren dört saldırgan arka arkaya ateş açtı, en az 7 kişi öldü.  Meclise saldırı şoku yaşanırken, Tahran’ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinden de patlama haberi geldi

İran, saldırılarda 12 kişinin öldüğünü, 39 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Meclisteki saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü ve 4 kişi rehin alındı. Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi.

İkinci saldırı Ayetullah Humeyni türbesi önünde gerçekleşti. Burada da 4 silahlı saldırgan türbenin içine girmeye çalıştı; 1 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Türbedeki saldırganlardan birisi üzerindeki bomba yüklü yeleği patlattı. Kadın olduğu açıklanan bir saldırganın ise siyanür içip intihar ettiği belirtiliyor.

İki saldırıyı da DEAŞ üstlendi. İran, saldırılarda toplamda 12 kişinin öldüğünü, 39 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın ’intihar yeleğini’ infilak ettirdiğini duyurdu. Kendini patlatan intihar bombacısının kadın olduğu bilgisini paylaşıldı.

İran İstihbarat Bakanlığı da, saldırıların ’terörist gruplar’ tarafından düzenlendiğini açıklarken, üçüncü bir grubun saldırı düzenlemeden hemen önce yakalanarak gözaltına alındığını belirtti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN