Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Batı ülkelerindeki İslam düşmanlığı zirve yaptı!

Batı ülkelerindeki İslam düşmanlığı zirve yaptı!

Batı ülkelerindeki İslam düşmanlığı zirve yaptı!
Yayınlanma Tarihi: 7.6.2017 23:00:00
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcısı Ayda Ünlü’yü dinledi. Ayda Ünlü 2017’nin ilk beş ayında yurtdışında Türk vatandaşlarına 57 saldırının gerçekleştiğini bildirdi. Ünlü "Batı Avrupa ülkelerinde, vatandaşlarımıza o ülkelerin kendi uyguladıkları, bireyselleştirilmiş, özel hayatla sınırlandırılmış, etnik, kültürel öğelerinden arındırılmış yeni bir İslam anlayışı empoze edilmeye çalışılıyor" dedi.

ALMANYA’DA İLK ÜÇ AYDA 208 SALDIRI
Alt Komisyon Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz İslam düşmanlığının, çok eskiye dayanan bir konu olduğuna dikkati çekerek bu konunun gelecekte de gündemde yer alacağını söyledi. Almanya’da İslam karşıtı suçların kayıt altına alınmaya başladığını anımsatan Yavuz, bu verilere göre 2017 yılının ilk üç ayında bu ülkede Müslümanlara yönelik 208 olayın meydana geldiğini, 15 cami saldırısının ve 32 İslam karşıtı gösterinin düzenlendiğini aktardı. Toplantıda sunum yapan Dışişleri Bakanlığı Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcısı Ayda Ünlü ise yurt dışında yaşayan 6 milyonu aşkın Türk vatandaşının İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık eylemlerinden çok yakından etkilendiğini ifade etti. Son dönemde 11 Eylül 2001 tarihinde, ABD’deki terör olaylarının bir kırılma meydana getirdiğini ve İslami terör algısının, İslam düşmanlığının pekiştirilmesine sebep olduğunu belirten Ünlü, ayrıcı El-Kaide, DEAŞ, Boko Haram gibi örgütlerin faaliyetlerinin, Batı Avrupa’ya göçmen ve mülteci akınının, bu tür hareketleri artırdığına değindi. Ünlü, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik 2011-15 yılları arasında 629, 2016’da 128, 2017 Ocak-Mayıs döneminde ise 57 yabancı düşmanlığı motifli saldırı gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

"MÜSLÜMANLAR POTANSİYEL TERÖRİST OLARAK GÖRÜLÜYOR"
Müslümanların son zamanlarda potansiyel terörist olarak görüldüğünü ve bu kapsamda bazı ülkelerde bir takım yasa değişikliklerinin gündeme geldiğini belirten Ünlü, ayrımcı uygulamaların mevzuatta yer almamasına karşın kamu hizmetlerinin sağlanmasında ırkçı ve ayrımcı uygulamalara sık sık rastlanabildiğini, bunun da özellikle polis, yargı ve eğitim alanlarında görüldüğü söyledi.Ünlü, "Genel olarak bakıldığında, Batı Avrupa ülkelerinde, vatandaşlarımıza o ülkelerin kendi uyguladıkları, bireyselleştirilmiş, özel hayatla sınırlandırılmış, etnik, kültürel öğelerinden arındırılmış yeni bir İslam anlayışı empoze edilmeye çalışılıyor" ifadesini kullandı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN