Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • FETÖ'nün Erzurum Kasası'na Pensilvanya'dan hediye kağıt mendil geldi!

FETÖ'nün Erzurum Kasası'na Pensilvanya'dan hediye kağıt mendil geldi!

FETÖ’nün Erzurum Kasası’na Pensilvanya’dan hediye kağıt mendil geldi!
Yayınlanma Tarihi: 4.6.2017 11:38:00 Güncelleme Tarihi: 04.06.2017 12:25

Erzurum’da görülen FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan Erdal Şenetiler’in, ABD’den getirdiği Fetullah Gülen’in kağıt mendili örgütün ’Erzurum kasası’ olarak bilenen ’Habbab Hoca’ lakaplı Ünal Üneş’e verdiği ortaya çıktı. Ele geçirilen mendilin sahibi Ünal Üneş ise başka bir FETÖ davasının firari sanığı olarak aranıyor.
FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Erdal Şenetiler, 9 Mayıs 2016 günü tutuklandı. Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istemiyle yargılanan Erdal Şenetiler hakkında hazırlanan iddianamede, Erzurum’daki örgüt yurtlarında kalan öğrencilerin ifadelerine yer verildi. Yurtta kalan öğrenci ifadesine göre haftanın belirli günlerinde ’önemli abi’ olarak sohbet yapan kişinin Erdal Şenetiler olduğu belirlendi.
İddianamede ’bilgi sahibi’ olarak dinlendiği belirtilen S.B. ifadesinde "Erdal abi dedikleri, İzmirli birisi gelirdi. Bu şahıs geldiğinde yurt müdürü dahil saygıda kusur etmemeye çalışırlardı. Bu şahıs için ’çok büyük abi’ derlerdi. Bu şahıslar geldiğinde sinevizyon ile Fetullah Gülen videolarının izletildiğini gördüm. Erdal abi dediğim kişi bu şahıslara da sohbet verirdi. Öğrencilerin bu sohbetlere girişi yasaktı."
ByLockçu kasadar!
ByLock kullandığı tespit edilen ve Erdal Şenetiler’in örgütün ’Erzurum kasası’ olarak bilenen ’Habbab Hoca’ lakaplı Ünal Üneş’e, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in kağıt mendilini ABD’den getirdiği de iddianamede yer aldı. Başka bir FETÖ/PDY davasında yargılanan Sevilay Üneş’in evinde yapılan aramada "Muhterem Habbab Hocama verilecek, Gön: Erdal Şenetiler (ABD hediyesi)" yazılı beyaz zarf içerisinde beyaz kağıt mendil ele geçirildi. Yine başka bir FETÖ davasının firari sanığı olan Ünal Üneş’in yakını olan Sevilay Üneş’in evinde ele geçirilen mektuba da el konuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca bir okula Din Kültürü Dersi öğretmeni olarak atanmasına rağmen örgütün talimatıyla istifa edip İstanbul FEM dershanesinde 10 yıl görev yapan Erdal Şenetiler’in, tekrar Milli Eğitim’e döndüğü, 2009- 2014 yılları arasında Erzurum’da Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ve proje bölümünde çalıştığı belirtildi. (DHA. Erzurum)

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN