Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Çevre, insanlığın geleceği için büyük önem taşıyor

Çevre, insanlığın geleceği için büyük önem taşıyor

Çevre, insanlığın geleceği için büyük önem taşıyor
Yayınlanma Tarihi: 4.6.2017 17:00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri, çevre sorunları konusunda toplumda hassasiyetin artırılması, tüm vatandaşlarımızın bu hususta bilinçlendirilmesidir" dedi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında çevre sorunları ve bunlara bağlı geliştirilen politikaların ekonomi, kalkınma, enerji ve sağlık gibi pek çok alanda belirleyici rol oynadığına işaret eden Erdoğan, bütün ülkelerin çevre sorunlarının çözümü konusunda ortak çalışmalar yürüttüğünü anımsattı.
Çevre sorunlarının küresel niteliğinin, açlık ve yoksullukla mücadele edilmesi ve yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması gibi birçok hususta tüm insanlığın iş birliğini ve duyarlılığını zorunlu kıldığını ifade eden Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri ise, çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak, toplumda hassasiyetin artırılması, tüm vatandaşlarımızın bu hususta bilinçlendirilmesidir. Eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının iş birliğinde yürütülecek çalışmalarla, içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce tükettiğimiz kaynakların, insanlığın geleceği için taşıdığı önemi tüm vatandaşlarımıza anlatmamız gerekmektedir." (A.A. Ankara)

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN