Arama

ABD, Afganistan'a 3 bin yeni asker daha gönderecek

ABD, Afganistan’a 3 bin yeni asker daha gönderecek
Yayınlanma Tarihi: 4.6.2017 16:50:00

Afgan güvenlik güçlerinin büyük kayıplar vermesi ve Taliban’ın etkinliğini artırması üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla özel kuvvetlerine bağlı 5 bin yeni askerin ardından 3 asker daha Afganistan’a gönderilecek
ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan politikası konusunda henüz net bir açıklama yapmadı ancak Trump’ın askeri ve dış politika danışmanları, geçen aylarda Afganistan’da strateji değişikliği içeren yeni bir plan hazırladı. Buna göre Afganistan’a en az 3 bin askerin gönderilmesi öngörülüyor.
Diğer yandan ABD deniz piyadelerinden oluşan 300 kişilik birlik, nisan ayında Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetine gönderilmişti. ABD, ilk olarak 11 Eylül saldırıları sonrası askeri birlik gönderdiği Helmand vilayetinden 2014’te askerlerini çekmişti. Bölgede, Afgan güvenlik güçlerinin büyük kayıplar vermesi ve Taliban’ın etkinliğini artırması üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla özel kuvvetlerine bağlı 5 bin yeni askerin Afganistan’a gönderileceği açıklanmıştı. (A.A. Kabil)

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN