Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Hacı Osman- Yenikapı Metro Hattında sürücüsüz vagonlar raylara indi

Hacı Osman- Yenikapı Metro Hattında sürücüsüz vagonlar raylara indi

Hacı Osman- Yenikapı Metro Hattında sürücüsüz vagonlar raylara indi
Yayınlanma Tarihi: 3.6.2017 10:20:00

Yüzde 42’si yerli katkı ile üretilen sürücülü ve tam otomatik sürücüsüz vagonlar raylarla indirilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “New York, Tokyo, Londra ve Berlin metrolarında bizim kullandığımız teknoloji yok” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yüzde 42’si yerli katkı ile üretilen sürücülü ve tam otomatik sürücüsüz vagonları düzenlenen törenle Hacıosman-Yenikapı raylarına indirdi. Seyrantepe’deki Ulaşım A.Ş Metro İstasyonu’nda düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra vagonları üreten firma yetkilileri ve çok sayıda görevli katıldı. Sakarya’daki fabrikalarda yerli katkı ile üretilen vagonlardan ilk etapta 8 tanesi raylara indirilirken, Aralık ayına kadar toplamda 68 sürücüsüz vagonun sisteme dahil edilmesi planlanıyor.


 “Onların metroları 100 yıllık”
Metro yapma alanında gecikmiş bir ülke olduğumuza dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Dünyada metro yapımında gecikmişiz ama başka bir şey ise bütün metro sistemlerinin tamamı çok yeni teknoloji ile yapılıyor. Şu anda bizim teknolojide New York, Tokyo, Londra’da, Berlin’de bu ileri teknoloji yok. bizim burada kullandığımız teknolojiler ve vagon kaliteleri ve yenilikleri daha iyi. Çünkü onlar yüz yıl önce yaptılar ve o sistemler eskidi. Bizler o zamanki teknolojiden değil, bu günkü teknolojiden yaptığımız için en modernleri bu şehre yakışır diyoruz”(İHA. İSTANBUL)
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN