Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Avusturyalı Christian, Antalya'da turistlere eşek safari turu yaptırıyor

Avusturyalı Christian, Antalya'da turistlere eşek safari turu yaptırıyor

Avusturyalı Christian, Antalya’da turistlere eşek safari turu yaptırıyor
Yayınlanma Tarihi: 3.6.2017 14:06:00

Antalya’nın Kemer ilçesinde yaşayan Avusturya uyruklu 52 yaşındaki Christian Kollinsky’nin düzenlediği eşek safari turları, turistlerden büyük ilgi görüyor


Yaklaşık 10 yıl önce eşi 47 yaşındaki Sibel Kollinsky ile Avusturya’dan İstanbul’a gelen Christian Kollinsky, şehrin kalabalığından sıkıldığı için Kemer’in yolunu tuttu. Beycik Mahallesi’ni ve yaylasını gezen Kollinsky, buraya yerleşmeye karar verdi. Yöre halkının "Christian Amca" diye seslendiği Kollinsky, önce bir restoran açtı, ardından rehberlik yapmaya başladı.

Doğayı ve eski kültürel yaşamı sevdiği için eşekle safari turları da düzenlemek için kolları sıvayan Kollinsky, 5 eşek satın alarak önce süt üretimi, ardından safari turları gerçekleştirdi.

Her sabah eşekleri besleyen tüylerini tarayan ve nallarını kontrol eden Kollinsky, semer vurduğu eşeklerle turistlere safari yaptırıyor. Turistler, yaklaşık 3 saatlik gezintiyle dar patikalardan ve ormanlık alanlardan geçerek, eşek sırtında doğayla iç içe zaman geçiriyor.

Bir müddet süt ürettikten sonra "More", "Emma", "Ringe", "Trotro" ve "Lotin" adını verdiği eşeklerle safari turu düzenlediğini anlatan Kollinsky, yıllık yaklaşık 200 turistle safariye çıktığını ifade etti.

İngiltere’den ailesiyle yöreye dinlenmeye gelen 41 yaşındaki Angela Style ise yaklaşık eşek safariyi çok sevdiklerini söyledi. Eşek safari turlarının çok heyecanlı olduğunu ifade eden Style, "Son 4-5 yıldır yaptığımız eşek safari turlarında çektirdiğimiz fotoğrafları evde duvara astık. Daha önce İngiltere’de Yörüklerin hayatını anlatan bir belgesel izlemiştim. Bu bize çok ilginç gelmişti. Bu kültürü seviyorum." dedi. (A.A. Antalya)
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN