Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • ALMANYA, İNCİRLİK'TEN TAŞINMAK İÇİN ABD'DEN DESTEK İSTEDİ

ALMANYA, İNCİRLİK'TEN TAŞINMAK İÇİN ABD'DEN DESTEK İSTEDİ

ALMANYA, İNCİRLİK’TEN TAŞINMAK İÇİN ABD’DEN DESTEK İSTEDİ
Yayınlanma Tarihi: 2.6.2017 17:40:00

Almanya’nın, Türkiye ile yaşadığı İncirlik gerilimi konusunda ABD ile temaslarda bulunduğu, İncirlik’ten olası çekilme durumunda Alman birliğinin yeni üslerine nakledilmesi için lojistik destek istediği bildirildi.
Türkiye ile İncirlik konusunda uzlaşma ihtimalini zayıf gören Alman hükümeti, Tornado keşif uçakları ile yakıt ikmal uçağını Ürdün’de konuşlandırma seçeneği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in gelecek günlerde Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyarette son bir kez soruna çözüm bulmayı deneyeceği, sonrasında Alman hükümetinin nihai kararını vereceği kaydedilirken "Edinilen bilgilere göre İncirlik gerilimi, ABD ile Almanya arasında yürütülen askeri ve diplomatik temaslarda masaya yatırıldı" bilgisine yer veriliyor.
Amerikalıların Ürdün’de ABD’nin yanı sıra Hollanda ile Belçika birliklerinin de görev yaptığını, üssün "bir hayli kalabalık" olduğunu söyledikleri, ancak Almanya’nın bu yönde karar alması durumunda, ellerinden gelen desteği vereceklerini ilettikleri de öğrenildi.
Almanya’nın İncirlikteki keşif operasyonlarının sadece uçaklarla sınırlı olmadığı, yaklaşık 200 konteynere sığan nitelikte teknik donanımları kapsadığı biliniyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN