Arama

Hızlı tren hattı, 12 bin kilometreye çıkacak

Hızlı tren hattı, 12 bin kilometreye çıkacak
Yayınlanma Tarihi: 13.6.2017 14:17:13
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu işsizlik konusunda yaptığı açıklamalar dolayısıyla eleştirerek, "Ana muhalefetin başındaki zat konuşuyor, yalan yanlış, hala 7 milyon işsiz varmış filan. Geçen gün Sayın Başbakanımız zaten gerekli cevabı verdi. Ya ayıptır ya. Senin bir defa kılavuzun karga, kargaya da hakaret olmasın ama böyle bir durum var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ulaşım alanındaki hizmetlere de değindi.

Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunun 79 yılda 6 bin 100 kilometre olduğunu, buna 19 bin 134 kilometre ilaveyle 25 bin kilometrenin üzerine çıktıklarını söyledi.

Karayollarında 50 kilometre olan tünel uzunluğunu 355 kilometreye ulaştırdıklarını vurgulayan Erdoğan, bin 213 kilometre hızlı tren hattıyla millete raylı sistem konforu yaşattıklarını belirtti. Erdoğan, mevcutlara ek olarak Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa-Bilecek, Konya-Karaman başta olmak üzere yeni hatların inşasının sürdüğünü ifade ederek, 2023’e kadar hızlı tren hattı uzunluğunu 12 bin kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Erdoğan, 12 bin 500 kilometre civarında olan mevcut demiryolu ağını da 2023’te 25 bin kilometreye ulaştırmayı amaçladıklarını anlattı.

DÜNYAYA CEVAP

İstanbul Boğazı’nı Marmaray ve Avrasya Tüneli ile denizin altından ilk kez, Yavuz Sultan Köprüsü ile üzerinden 3. kez birleştirdiklerini anımsattı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Acaba asırlarca önce boğaz altından böyle bir hat geçecek denilseydi buna inanır mıydık? Ecdadımız inanmış. Hatta ecdadımız proje de yapmış, eskiz çalışmalarını arşivlerden gördük. Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Azmettik ve ’Ecdadımız Fatih karadan denizleri yürüttüğüne göre biz de onun torunları olarak denizin altında bu işi başaracağız’ dedik ve başardık.

İstanbul-İzmir otoyolu kapsamında inşa ettiğimiz Osmangazi Köprüsü de hizmete girdi. Tekirdağ-Balıkesir otoyolunun bir bölümünü oluşturan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bu yıl 18 Mart’ta temelini attık. Buranın yapımı gerçekleşecek. Bunlar neyi getiriyor; bunlar bir yerlere cevap. Sadece ülke için değil aynı zamanda dünyaya cevap. Uyuyan, yan gelip yatan bir Türkiye yok; çalışan, gayret eden ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma azminde olan bir Türkiye var."
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN