Arama

Erdoğan'dan Suud yönetimine tarihi çağrı

Erdoğan’dan Suud yönetimine tarihi çağrı
Yayınlanma Tarihi: 10.6.2017 10:02:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Yenikapı’da düzenlenen iftar programındaki konuşmasında Katar krizine dikkat çekerek Suudi Arabistan yönetimine bölgede “ağabeylik” yapması çağrısında bulundu.

Hücre Yenilenmesini sağlamamız lazım

"2019’a kadar olan yol haritamızı hep beraber çıkaracağız." diyen Erdoğan, "2017’nin sonuna kadar ana kademeler, yani il teşkilatlarımızın, ilçe teşkilatlarımızın, belde teşkilatlarımızın ki, 5 binin üzerinde, onların de seçimlerini yapmak suretiyle bir hücre yenilenmesini sağlamamız lazım. Çünkü bir metal eskimesi var, bunu atmamız lazım. Bunu başardığımız andan itibaren de yoğun bir çalışmayla 2019’a farklı girmemiz lazım. Biz büyük düşüneceğiz ve hedefe de öyle yürüyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynaklarımızı iç meselelerle tüketmeyelim

Katar’a uygulanan ablukaya ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: "Körfez bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların ramazan sevincine gölge düşürmüştür. İslam dünyasının birçok sorunla, sıkıntıyla boğuştuğu bir dönemde buna yenilerinin eklenmesi yanlıştır. Bölgemizin geleceğine dair planların, kirli hesapların devreye alındığı bir süreçte enerjimizi kendi iç meselelerimizde tüketmek, kıt kaynaklarımızı boşa harcamak asla doğru değildir.

Şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Buradan tüm Körfez’deki kardeşlerime sesleniyorum; Liderler ve Körfez halkı sizlere sesleniyorum, kardeş kavgasının kazananı olmaz, iftiralarla bir yere varılmaz. Böyle bir kavganın kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan, gerilimlerden, kan ve gözyaşından beslenen odaklar olacaktır."

Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de durum ortada

Erdoğan, "Bıktık biz bu kavgalardan, Müslüman’ın Müslüman’ı kırmasından bıktık. Suriye’de olanlar ortada, Irak’ta olanlar ortada, bunların yayılması ne fayda getiriyor? Yemen’de olanlar ortada, Afganistan ortada, Arakan ortada, Myanmar ortada. Bunlar bize ne kazandırdı ki, hala buradan bir şeyler bekliyoruz. Süratle bunun giderilmesi lazım." açıklamasında bulundu.

Arabistan kardeşliğin baştacı olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle Suudi yönetimine bir ricam var: Siz körfezin en büyüğüsünüz, en güçlüsüsünüz, biz size Hadimü’l Haremeyn iş-Şerifeyn dedik. Özellikle siz orada kardeşliğin baş tacı olmalısınız, onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi Arabistan’a da Hadimü’l Haremeyn iş-Şerifeyn olarak yakışır diyorum, bunu yapması lazım ve bunu da bekliyoruz. Bu da bizim hakkımızdır." dedi.

Katar’la yapılan anlaşmanın 2-3 yıllık bir süreç olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Savunma sanayiyle ilgili biz Katar’la anlaşmayı bugün yapmadık ki, Katar’la bizim bu anlaşmayı yapmamız 2-3 yıllık bir süreçtir ve o günden bugüne Parlamento’muzdan bunu yeni geçirme durumunda kaldık. Şimdi ben sesleniyorum Körfez’deki dostlarımıza, Amerika’nın Katar’daki üssü sizi niye rahatsız etmiyor? Orada başka ülkelerin üsleri de var onlar sizi niye rahatsız etmiyor?" şeklinde konuştu.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN