Arama

BM, Katar’a yönelik iddiaları asılsız buldu

BM, Katar’a yönelik iddiaları asılsız buldu
Yayınlanma Tarihi: 10.6.2017 11:45:00
Katar halkı, ABD Başkanı Trump’un Körfez ülkelerini ziyaretinden sonra ortaya çıkan krize karşı el ele verdi.

Suudi Arabistan’ın başlattığı ablukaya tepki gösteren Katarlılar, “Müslüman ülkeler, Ramazan’da böyle yapmamalıydı. Kızgınız ve Türkiye’nin 15 Temmuz’u atlattığı gibi biz de bunu atlatacağız” diyor.

Dünyanın en büyük gaz rezervlerinden birine sahip ülkelerinin bu krizi kolay atlatacaklarını düşünen Katarlılar, Türkiye’de geçen yıl yaşananlardan ders aldıklarını belirterek, “Ülkemize yönelik bu siyasi ve ekonomik kuşatmayı haksız buluyoruz.” diyor.

Katar vatandaşı Ceyle el Tamimi, Türkiye’nin Katar’a destek vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek "Ne olursa olsun ülkemizi ve Emir’i destekleyeceğiz. Geçen yaz Türkiye’de darbe yapmak istediler. Erdoğan’ı indirmek istediler. Çok üzücüydü. Elhamdülillah her şey normale döndü. İnşallah burada da aynısı olacak" diye konuştu.

Bir başka Katarlı Avad el Halid ise, "Suudi Arabistan ve BAE’nin başka bir Arap ve Müslüman ülke olan Katar’a yiyecek girişini kesmeleri bizi çok üzdü. Müslüman bir ülke, özellikle de Ramazan ayında böyle bir şey yapmaz. Geri adım atmazlarsa Katar’ın alternatifleri var. Türkiye, İran, Rusya ve birçok başka ülkeyle ilişkileri güçlü. Katar yoluna devam edecektir" dedi.

BM, Terör desteği iddialarını asılsız buldu
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya gelen Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Tani "Katar teröristleri destekliyor" iddialarına karşı "Biz bu ülkelerin yayınladığı terör listelerine baktık ve burada yer alan kişilerin ve örgütlerin büyük bir bölümünün Katar ile ilişkisi olmadığını gördük" dedi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de bazı Arap ülkelerinin hazırladığı ’terör listesi’ne ilişkin, BM Güvenlik Konseyi dışında hazırlanan yaptırım listelerinin BM’yi bağlamadığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, Katar’a yönelik suçlamalara devam ederken, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise S.Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’a çağrıda bulunarak Katar’a uygulanan ablukayı hafifletmelerini istedi.
Kardavi’yi terör listesine aldılar!
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’in ortak bildiri yayımlayarak oluşturduğu terör listesinde Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi’nin de bulunması kamuoyunda büyük tepki çekti. Bu gelişmenin ardından Dünya İslam Birliği (Rabıta) de Kardavi’nin "İslam Fıkıh Konseyi" üyeliğinin sona erdirildiğini açıkladı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN