Arama

Türkiyesiz KKTC, kurtlar sofrasında meze olur

Türkiyesiz KKTC, kurtlar sofrasında meze olur
Yayınlanma Tarihi: 1.6.2017 19:04:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’daki temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Kıbrıs Türk halkı her zamankinden daha fazla Türkiye’nin garantörlüğüne ihtiyaç duyuyor” dedi.


Bakan Çavuşoğlu, “İşletilmeyen süreçler ve Kıbrıs etrafında oluşan yeni tehditler marjında güvenlik ve garantileri yeniden gözden geçirmekte fayda var diye düşünüyoruz ve Kıbrıs Türk halkı her zamankinden daha fazla Türkiye’nin garantörlüğüne ihtiyaç duyuyor ve bunu da sesli bir şekilde söylüyor” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise, “Sıfır asker sıfır garanti demektir. O zaman neyi konuşacaksınız? Siz daha müzakere etmeden her şeyi bitirdiniz konuşacak ne var?” diyerek şöyle konuştu:

Bu adada sayıca az olan Kıbrıslı Türklerin daha da fazla güvenlik kaygıları ve endişeleri vardır. Yani güvenlik başlığını sadece Rum tarafı konuşmak istiyor diye bir durum da yoktur. Böyle de bir yanlış algı yaratılmaya çalışıyor. Kıbrıs’ta bir çözüm her iki tarafın da eşitliğini özgürlüğünü güvenliğini içermelidir. Bunun yolarını oturalım konuşalım ön şartsız bir şekilde. Biz hazırız Türkiye’de hazır. Buyursunlar Cenevre’nin koşullarını yaratalım ön koşullarla önünü tıkamayalım”
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN