Arama

"FETÖ hiç görmediğimiz bir oyun içinde"

FETÖ hiç görmediğimiz bir oyun içinde
Yayınlanma Tarihi: 1.6.2017 15:17:00 Güncelleme Tarihi: 01.06.2017 15:52

AK Parti İstanbul Milletvekili Bozkır, FETÖ davaları sanıklarının savunmalarına ilişkin, "Bu şekilde bir komediyi oynamak bence hainliğin ötesinde, gerçekten kabul edilemez. Hiçbir şekilde görmediğimiz ayrı bir oyun oynanıyor burada."


AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve milletvekilleriyle 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasını izlemek ve şehit yakınları ile gazilere destek vermek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne geldi.

Duruşmaya ara verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Bozkır, Şırnak Şenoba’daki şehitlere rahmet diledi.

FETÖ’nün kurguladığı darbe teşebbüsünün yargılanmasına katıldıklarını ifade eden Bozkır, şöyle konuştu:

"Hiçbir askeri darbe teşebbüsünde, bugün gördüğümüz, ’Ben yapmadım, psikolojim bozuktu, ben görmedim, acaba o mu yapmış, acaba yanlış mı değerlendiriyorum.’ gibi bir savunma hiç görmedim. Madem ki darbe yapıyorsun, bir asker gibi bir adam gibi, ’Ben bu darbeyi yaptım.’ dersin. Nasıl ki darbeden sonra cumhurbaşkanı olacaksan, darbe başarısız olduğunda da kaderine razı olursun. Bu şekilde bir komediyi oynamak bence hainliğin ötesinde, gerçekten kabul edilemez. Hiçbir şekilde görmediğimiz ayrı bir oyun oynanıyor burada."

Türk adaletinin tecrübeli olduğunu ifade eden Bozkır, "Adil bir şekilde bütün davalar sonucunda gerçekten bu işle ilgisi olmayan birisi varsa onu ayıklayacaktır, bu işin başında olan, içinde olan, organizatörü olan, yurt dışından talimat alan kişilere de hak ettikleri cezaları verecektir." dedi.


Sabahın erken saatlerinde duruşmanın yapılacağı salon önünde toplanan şehit yakınları ve vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı. Kur’an-ı Kerim okuyan halk, burada şehitler için dua etti. İdam ipleri de sanıkların geçeceği güzergahlara atıldı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN