Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Emine Erdoğan'dan devlet koruması altındaki çocuk ve gençlere iftar

Emine Erdoğan'dan devlet koruması altındaki çocuk ve gençlere iftar

Emine Erdoğan’dan devlet koruması altındaki çocuk ve gençlere iftar
Yayınlanma Tarihi: 1.6.2017 22:37:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Bir ülkenin geleceği, gençlerinin gayret, ideal ve vizyonuna bağlıdır. Şayet sizler bu önemli vazifenin bilincinde olursanız, ülkemizin geleceği parlaktır." dedi.

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde devlet koruması altında yaşayan çocuklara ve gençlere iftar daveti verdi.

Ankara’daki sevgi evlerinde kalan 80 çocuğun katıldığı iftar programında konuşan Emine Erdoğan, çocuklara ve gençlere "Burası sizin eviniz. Evinize hoş geldiniz." diye seslendi.



Erdoğan, bir ülkenin geleceğinin, gençlerinin gayret, ideal ve vizyonuna bağlı olduğunu belirterek, "Şayet sizler bu önemli vazifenin bilincinde olursanız, ülkemizin geleceği parlaktır." ifadesini kullandı.

Birlikte, sevgide ve barışta her zaman gücün bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kendinizi bu güce adayın. Cehalete ve tembelliğe karşı savaşın." diye konuştu.

Emine Erdoğan, gençlerden, hayat maratonuna en iyi şekilde hazırlanmalarını, ana dili çok iyi öğrendikten sonra bir yabancı dil öğrenme gayretinde olmalarını istedi.



"Barışık bir nesil yetiştirmek hepimizin boynunun borcu"

Devlet koruması altındaki gençlerle ilgilenen kurum ve kuruluşların yetkililerine de seslenen Erdoğan, "Hepimizin hayatı çocuklar ve gençler için bir aynadır. Hepsi birbirinden kıymetli bu değerli cevherleri en güzel şekilde işlemek, tarihi, kültürü ve değerleriyle barışık bir nesil yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur." dedi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da bir konuşma yaptığı programda, çocuklar ve gençler söz alarak, duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Emine Erdoğan, davetlilere günün anısına hediyeler verdi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN