Arama

Silivri'de '15 Temmuz' nöbeti

Silivri’de ’15 Temmuz’ nöbeti
Yayınlanma Tarihi: 31.5.2017 13:33:00 Güncelleme Tarihi: 31.05.2017 13:34

Darbe girişiminin İstanbul’daki ana davası Silivri’de devam ediyor. İlk duruşmada boş kalan meydan, bugün milletvekilleri, gaziler, gazeteciler ve vatandaşlar tarafından dolduruldu. Salonun önünden duruşmayı bekleyenler vatandaşlara ’davayı takip’ çağrısı yaptı.


FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul ana davası Silivri’deki duruşma salonunda başladı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu iddianamede, 6’sı general, 15’i tutuklu 24 sanık için 92’şer kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

İlk duruşmaya sadece şehitlerin yakınları ve gazilerin katıldığı görülürken, bugün çok sayıda vatandaşın Silivri’ye akın ettiği görüldü. Salonun önünden duruşmayı bekleyenler vatandaşlara ’davayı takip’ çağrısı yaptı.

Aile Bakanı da Silivri’de

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Silivri’de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul ana davasını takip etmek için orada bulunuyor.

AK Partili Turan’dan çağrı

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Silivri’den verdiği mesajda, "Unutmak pusudur. ’u unutmadık. Unutturmayacağız. Şehit ailelerimiz ve Gazilerimizle Silivri’de duruşma saatini bekliyoruz" çağrısı yaptı.




15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbecilerin tanklarının önün yatan Metin Doğan da Ömer Halisdemir pankartıyla Silivri’de.

Silivri’ye gelenler, ’Game over FETÖ’, ’Tankınız topunuz vardı ama şerefiniz yoktu’, ’İdam size çok yakışacak’, ’1 dolarlık satılık köpekler’ ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıyor.

’Katil’ tartışmasıyla başlamıştı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki ana dava “Katiller” tartışmasıyla başlamıştı. Müşteki avukatı Mehmet Can Erdündar sanıklar için “Katiller” deyince Mahkeme Başkanı “Sanıkları itham edemezsiniz” diye uyardı. Yaşananlar tepki çekti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN