Arama

998 gün sonra yeniden Ak Parti Genel Başkanı

998 gün sonra yeniden Ak Parti Genel Başkanı
Yayınlanma Tarihi: 21.5.2017 18:39:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı’na seçildi. Erdoğan, "Biliyoruz ki, Ve La Galibe İllallah. Allah’tan başka galip yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek genel başkan adayı olduğu AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde oy verme işlemi sona erdi.

ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Kongrede yaptığı konuşmanın ardından Ankara Spor Salonu’ndan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra oyunu kullanmak üzere salona döndü.

OYLAR SAYILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da oyunu kullanmasıyla kongredeki oy verme işlemi sona erdi ve sayım işlemine geçildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AK PARTİ GENEL BAŞKANI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 3’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, bin 414 oyla AK Parti genel başkanlığına seçildi.

ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Genel Başkan seçilmesinin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere teşekkür etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Saygıdeğer divan, Çankaya ilçe seçim kurulunun değerli başkan ve yöneticileri, değerli kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri bir kez daha hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

"BU KONGREMİZ YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR"

Yönetim organlarının seçimini de tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır.

"SIÇRAMA DÖNEMİ OLACAKTIR"

Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur. Hükümetimizin yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonra icraatta da sıçrama dönemi olacaktır.

"2019 İÇİN ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ"

Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok.Herhangi bir aksaklık gördüğünde vatandaşımız bize mesajı veriyor. Biz de millete tepeden bakılamayacağının bilinci ile bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik. 16 Nisan’da bir mesaj daha verdi.

Yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. Reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız.

Yeni ve çok daha büyük reformları hayata geçireceğiz. 2023’e kadar yapacaklarımızı takvime bağlamış durumdayız.

Biliyoruz ki, Ve La Galibe İllallah. Allah’tan başka galip yoktur.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN