Arama

Suikast talimatı Feto'dan mı?

Suikast talimatı Feto’dan mı?
Yayınlanma Tarihi: 11.5.2017 09:39:00
FETÖ elebaşı Feto, dün yaşanan ’tuhaf’ kazalardan iki gün önce ’Mercan adalarına balıklama dalın, boğulma olacaksa bu şekilde olmalı’ diyerek örgüt üyelerine intihar saldırısı emriği vermişti. Elebaşının bu mesajının hemen ardından FETÖ’cü Tuncay Opçin de ’Hizmet, atlarınızı ateşe sürün dese tartışmadan yapın’ diye tweet atmıştı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, dün yan yoldan çıkan hafriyat kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Koruması ise ağır yaralandı. Güneş’in haberine göre, Denizli’de FETÖ soruşturmalarında etkin olan Alper’in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimalinin de araştırıldığı belirtiliyor.

15 Temmuz’un ilk iddianamesi

Kaza, dün 09.00 sıralarında, Merkezefendi ilçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana geldi. Alper, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isimdi. 48 yaşındaki Başsavcısı Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu’na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğurlu’nun da bulunduğu Başsavcı Alper’in makam otomobiline kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 sokaktan çıkarken, levhadaki ’dur’ uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan’ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

KAMYON ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardıma koştu. Yakındaki bir şantiyeden getirilen kepçeyle, makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi 34 yaşındaki Ramazan Uğurlu ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğurlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Şoför ehliyetsiz çıktı

Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olay yerine gelen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada sürücü Uğur Tufan’nın ’dur’ levhasına uymadığını ve ehliyeti olmadığını söyledi. Altıparmak “Sürücünün alkollü araç kullanmaktan 2019 yılana kadar ehliyetine el konmuş” dedi. Altıparmak habercilerin suikast olup olmadığı yönündeki sorusuna ise olayın şimdilik kaza gibi göründüğünü ancak bu ihtimalin de adli makamlara iletileceğini ve değerlendirileceğini söyledi.

FETÖ’nun tetikçisi kazaya sevindi

ABD’nin Virginia eyaletinde yaşayan FETÖ firarisi Emrullah Uslu, makam aracına kamyon çarpması sonucu hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i hedef aldı.Şüpheli kazanın ardından FETÖ firarisi Emrullah Uslu’dan iğrenç bir mesaj geldi. FETÖ’cü Uslu, Twitter’da “Denizli Başsavcısı binlerce masum kadın çocuk genci içeri tıktı. Üstüne kamyon devrilmiş ölmüş. Yaşasın zalimler için cehennem...” mesajını paylaştı.

’O Savcıyı Kamyon Biçti’ diye haber yaptılar

Cumhuriyet Gazetesi haberi okurlarına “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti “ başlığıyla duyurduğu andan itibaren FETÖ’cü hesapların dışında birçok vatandaştan yoğun tepki aldı. Bir süre sonra ’biçti’ ifadesini haberinden ve twitter hesabından kaldıran Cumhuriyet bu kez de kara propaganda ve intikam kokan çirkin başlığı kaldırıp ’Feci Şekilde Can Verdi’ diye yazdı. Cumhuriyet daha önce de İstanbul’da DHKP-C’li teröristler tarafından makamında şehit edilen Savcı Selim Kiraz’ın görüntülerini teröre hizmet edecek şekilde manşetlerine taşımış, katil teröristlere de eylemci demişti.

İntihar mı Kaza mı?

Terör örgütü FETÖ bağlantılı ikinci bir ölümlü tuhaf olay da Balıkesir’de yaşandı. FETÖ/PDY’nin eğitim danışmanlığı yapılanmasıyla ilgili soruşturma yapan polis ekipleri örgüt toplantısı yapıldığı tespit edilen Balıkesir’deki bir eve baskın düzenledi. Polisin geldiğini öğrenen ’Erzurum irşad imamı’ Mustafa Hikmet Kayapalı, iddiaya göre evin balkonundaki demirlere tutunarak gizlenmeye çalıştı. Ancak demirin kopması sonucu 59 yaşındaki FETÖ’cü 3. kattan düşerek öldü.

Feto’dan şifreli mesaj: Kamikaze olun

Türkiye’nin kafasını karıştıran "iki tuhaf kaza" örgüt elebaşı Feto’nun son yayımlanan videosunu akıllara getirdi. Örgüt üyelerine "Mercan adalarına balıklama dalın" diye seslenen Feto’nun "boğulma olacaksa bu şekilde olmalı" diyerek intihar veya kamikaze saldırısı emri verdiği değerlendiriliyor. Feto’nun verdiği şifreli mesajlardan bir diğerinin de "ölürüm ölürüm yolumdan dönmem" olabileceği düşünülüyor. Elebaşı Feto’nun sözde vaazleriyle teröristlerine yapmalarını istediği eylemlerle ilgili şifreli mesajlar gönderdiği istihbarat uzmanlarınca daha önce tespit edilmişti.

Tuncay Opçin de "intihar edin" demişti

FETÖ’nün yine Amerika’ya kaçan tetikçi sözde yazarlarından Tuncay Opçin de 8 Mayıs 2017 tarihinde attığı tweetle "Hizmet ’Önümüzde ateşten bir deniz var atlarınızı ateşe sürün’ dese tartışmadan yapmamız gereken bir dönem" mesajı paylaşmıştı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN