Arama

Temenni ederim ki ABD yanlıştan bir an evvel döner

Temenni ederim ki ABD yanlıştan bir an evvel döner
Yayınlanma Tarihi: 10.5.2017 19:24:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de YPG’ye silah yardımının onaylanmasına ilişkin, ’’Temenni ederim ki yanlıştan bir an önce dönülür.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sierra Leone Cumhurbaşkanı Koroma’yla ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, ABD’nin YPG’ye ağır silah desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

Sierra Leone’nun FETÖ ile mücadeleye verdikleri desteğe teşekkür ediyorum. İşadamlarımızı Batı Afrika’da daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum. Diplomatik vizeleri az önce kaldırdık, hayırlı olsun.

YPG, KAOSU FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR

FETÖ İle verilen mücadelede verilen destek için teşekkür ediyorum. 20. yüzyıla damga vuracak olan kıta Afrika’dır.

YPG gibi örgütler kaosu fırsata çevirmeye çalışıyor.

Suriye ve Irak’ta her gelişme, bizim için doğrudan milli güvenlik meselesidir. Bizler müttefiklerimizin, terör örgütlerinin değil, bizim yanımızda yer almayı tercih edeceklerine inanmak istiyoruz. Bu konudaki tavrımızı, alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs’ta Başkan Trump ile yapacağımız görüşmelerde ayrıntılı şekilde kendilerine de bizzat ifade edeceğim.

TEMMENNİ EDERİM Kİ YANLIŞTAN DÖNÜLÜR

25 Mayıs’ta Brüksel’de toplanacak mini NATO zirvesinde de müttefiklerimizle konuyu masaya yatıracağız. Bu temasların bölgenin istikrarını garanti altına alacak, Suriye’nin gerçekleriyle uyumlu bir sonuca ulaşmamızı sağlayacağına inanıyorum. Temenni ederim ki şuana kadar ortaya konulan, ifade edilen bazı gerçeklerden Amerika’ya gitmeden biran önce dönülmüş olunur, çünkü bu olayları yaşayan biziz.

SURİYE’NİN BÖLÜNMESİNE KARŞIYIZ

Biz Suriye’nin bölünmesine, parçalanmasına da karşı olduğumuzu her an her zaman söyledik. Bundan sonraki süreçte bunun aklı selim ile çözülmesinden yana olduğumuzu tekrar ifade ediyorum, temenni ediyorum ki yanlıştan biran önce dönülür.

DEAŞ’A KARŞI MÜCADELE BAŞKA TERÖR ÖRGÜTÜYLE YÜRÜTÜLMEMELİDİR

Hangi gerekçeyle olursa olsun, DEAŞ terör örgütüyle mücadele bir başka terör örgütüyle yürütülmemelidir. Böyle bir adım Suriye’nin ve bölgenin geleceğini tehlikeye sokacaktır. Geçmişte atılan yanlış adımların Suriye’yi getirdiği durum ortadadır.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN