Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Başbakan'dan Atatürk'e yönelik hakaretlere çok sert tepki

Başbakan'dan Atatürk'e yönelik hakaretlere çok sert tepki

Başbakan’dan Atatürk’e yönelik hakaretlere çok sert tepki
Yayınlanma Tarihi: 10.5.2017 14:53:00
Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin YPG’ye ağır silah desteği ile ilgili olarak "Türkiye PKK’nın bu bölgede bir terör örgütü kullanılarak başka bir terör örgütü yok edilemez. PKK’ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Atatürk’e yapılan hakaretlere sert tepki gösteren Yıldırım, "Asla kabul etmeyiz, uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Somali" konulu yüksek düzeyli konferansa katılmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Yıldırım İngiltere ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı.

ABD’nin terör örgütü YPG’ye silah yardımıyla ilgili olarak "PKK’nın DAEŞ’e karşı kullanılmasına karşıyız" diyen Yıldırım şunları söyledi: " Türkiye’nin bu konudaki durumu çok nettir. Düşüncesinde herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Nedir? Türkiye bölgede PKK’nın bir başka terör örgütü DEAŞ’a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez. Sonra o terör örgütü de sizin başınıza bela olur. PKK’ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri bizim kabul etmemiz söz konusu değildir. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye, NATO’da önemli iki ortaktır. Dolayısıyla stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütü arasında Amerika’nın bir tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyoruz. Kaldı ki, son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye’nin hassasiyetlerinin azami ölçüde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. PKK’yı ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği bilinmektedir. PKK’ya destek girişimlerini kabul etmemiz mümkün değil. İşin özeti şudur bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor"

ATATÜRK’E HAKARETİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Atatürk’e yapılan hakaretle ilgili de konuşan Yıldırım, "Asla kabul etmeyiz, uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum. Hukuken yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları alacağız. Bu tartışmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN