Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Erdoğan'dan CHP'li vekile çok sert sözler: "Haddini bil, terbiyesiz!"

Erdoğan'dan CHP'li vekile çok sert sözler: "Haddini bil, terbiyesiz!"

Erdoğan’dan CHP’li vekile çok sert sözler: Haddini bil, terbiyesiz!
Yayınlanma Tarihi: 3.4.2017 15:44:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;


"CUMHURİYET TARİHİNİN DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ ADIMINI ATACAĞIZ"

Buradan Rize’nin tüm ilçeleri, mahalle, köylerindeki hemşehrilerime sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum. Artık son 2 haftaya girdik. 2 hafta sonra Allah nasip ederse 16 Nisan’da ülkemizde tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Biz farklı adım atacağız. Cumhuriyet tarihinin devrim niteliğindeki bir adımını atacağız. Bu adım için bugün Rize’yi bu kadar coşkulu gördüğüm için gerçekten çok mutluyum. Rize yola çıktığımızdan beri bizi yalnız bırakmadı. 6 ay önce buradaydım. Tekrar biraradayız. Bugün bir kez daha baba ocağını, ana ocağımını, ata yurdumu ziyaret etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Bugün bir başka güzelsiniz. 16 Nisan’da inanıyorum ki, Türkiye’de sandıkları Rize her engellemeye rağmen patlatacak.

"RİZE’YE SADECE TÜRKİYE DEĞİL TÜM DÜNYA HAYRAN"

Yatırımlarımızla Rize tüm bölgenin cazibe merkezi haline geliyor. Suudi Arabistan’dan Kuveyt’e kadar on binlerce turist Ayder, Fırtına, İkizdere vadilerini görmek için her yıl bu şehrimize akın ediyor. Rize’nin yaylalarının havasına, dağlarının yeşiline, çay bahçelerinin bereketine tüm dünya hayran. Bizler de ata yurdumuza layık olabilmek içni, Rize’yi gerçek bir dünya şehri yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Rize’ye 13 katrilyon yatırım yapıldı. Eğitimde yaptıklarımız belli. Rize’ye üniversiteyi kazandıran biziz. Rizemize fen liselerinden tut, düz liseleri arttırmak suretiyle birçok liseleri kazandıran biz. Sağlıkta attığımız adımlar, yatırımlar belli. TOKİ kanalıyla son 14 yılda 2 bin 174 konut projesi uyguladık.

"ERZURUM’A GİDECESUN OVİT TÜNELİ’N YOK NASIL GEÇECESUN?"

ÇAYKUR tarafından üreticilerimize 6 katrilyon lira ödendi. Doğu Karadeniz illerinde bu yıl yaklaşık 250 bin dekar alanda organik çay üretimine geçtik. Böylece hem milletimiz daha kaliteli çay içecek hem de sizler daha fazla kazanç elde edeceksiniz. Son 7 yılda fındık içi 30 milyon liraya yakın alan bazlı destek verdik. Ovit Tüneli ve bağlantı yolları projemizin çalışmaları son sürat devam ediyor. Erzurum’a gidecesun, Ovit Tüneli’n yok nasıl geçecesun! Aşk öyle bir şeydir ki, Ferhat nasıl dağları delip, Şirin’e ulaştırdıysa, dağları deldirir sizi Şirin’e ulaştırır. Millet Şirin biz de Ferhat. Dağları delerek yolumuza devam ediyoruz.

İNŞALLAH HAVALİMANIMIZI 2021 SONU TAMAMLAYACAĞIZ

Salara Tüneli ve bağlantı yolunu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. İyidere’ye bir lojistik limanı yapmak için kolları sıvadık. Toplam maliyeti 260 milyon, eski parayla 260 trilyon lira olanan limanın etüd işleri sürüyor. Rize ve Artvin’e hizmet verecek havalimanızın tüm hazırlıkları bitti. İhale yapıldı, biraz sonra buradan kumandayla inşallah bismillah deyip, temelini atıyoruz ve inşasına başlıyoruz. İnşallah TBMM Başkanımız, Ulaştırma Bakanımız, milletvekillerimiz oradalar. Buradan birliket temel atma törenini izleyeceğiz. Yeşilköy-Pazar arasında yapılacak havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olarak planlıyoruz. Proje bedeli 1 milyar 350 milyon lira olan proje deniz doldurularak yapılan Türkiye’de ikinci, dünyada üçüncü havalimanıdır. En geç 2021 sonu tamamlayacağız inşallah.

FATİH’İN TORUNLARI NİÇİN PARLAMENTOYA GİRMESİN?

Birileri lafla peynir gemisi yürütmeye çalışırken biz insanımızın derdine derman olmaya koşuşturduk. Türkiye’yi dev adımlarla buluşturuyoruz. İşte eğitimde 270 bin derslik yaptık. 560 bin öğretmenle yolumuza devam ettik. Şimdi 181 üniversite var Türkiye’de. 81 vilayetin tamamında üniversite var. İlim ve irfan sahibi bir gençlik istiyoruz. Devrim niteliğinde bir reform, bir halkoylamasına gidiyoruz. Birisi çıkmış diyor ki, "parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız?". 18-24 yaşındaki gençlerimize bu şekilde yaklaşım bir hakarettir. 7,5 milyon genç oy kullanacak. Bu gençlerin parlamentoya girme en doğal hakkıdır. Bizim dedelerimiz Fatih 21 yaşında bir çağ kapatıp, bir çağ açtı. Öyleyse Fatih’in torunları onun izinden giderek niçin parlamentoya girmesin?

BU MİLLET SADECE SECDEDE ÇÖKER! HİÇ KİMSEYE BOYUN EĞMEZ

Rize böyle sağlam durduğu müddetçe evellah kimse bu aziz vatanın namusuna, mahremine el uzatamayacaktır. Rize mücadeleyi bırakmadığı sürece hiç kimse bu vatanı bölemeyecek, bin yıllık kardeşliğimize halel getiremeyecektir. Sizlerin desteğine hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Bu milletin iradesine gem vurulmaz, artık bütün dünya biliyor. Bu millet sadece rükuda eğilir, secdede diz çöker başka kimsenin önünde boyun eğmez.

VAH DANGALAKLAR VAH; SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

İsviçre Parlamentosu’nun yanında bu ülkenin Cumhurbaşkanın resminde şakağa silah dayatılmış. Erdoğan’ı öldürün diyorlar. Vay dangalaklar siz kim oluyorsunuz? Biz ölümü korkutmuş bir nesiliz. Biz gökten zembille inmedik. 40 yıllık siyasi hayatımız mücadeleyle geçerek geldik. Silahlarla sandıklardan çıkmadık. Bu milletin iradesiyle sandıklardan çıktık. Ama ne yazık ki, Avrupa’daki bazı liderler orada terör örgütlerini besliyor. İsviçre’de Sosyalist Parti, terör örgütleriyle beraber İsviçre polisinin korumasında bu gösterileri yapıyor. Gün ola harman ola. Hep birlikte AB üyesi ülkeler bakıyorsunzu, hristiyanı, ateisti hepsi beraber ortodoksu, protestanı hep beraber Vatikan’a gidiyorlar. Bu çok manidardır. Böyle bir zamanda Vatikan’ın AB ile işi ne? Sizin Vatikan’da işiniz ne? Bakın hepsi tek millet oldu.

BUNUN HESABINI NE MİLLETİME NE RABBİME VEREBİLİRİM?

Milletin emanetini FETÖ’nün hain sürüsüne, bölücü terör örgütünün katillerine asla terketmeyiz. Davalar görülmeye başladıkça FETÖ’cü sapkınların ne kadar büyük bir ihanet içinde oldukları daha iyi anlaşılıyor. 16 Nisan’da bu işe evetle bitirdiğiniz zaman sayın Kılıçdaroğlu ne diyor? Ben idama varım diyor. Sayın Bahçeli zaten bu konudaki kararını açıkladı, ben varım diyor. Sayın Yıldırım’ın kararını da biliyorum. Parlamentodan geçip, önüme geldiği zaman ben bunu onaylarım. Benim 249 şehidimiz olmak üzere onları af yetkisi bende değildir. Devlette değildir, dolayısıyla böyle bir yanlışa da düşmem. Ne milletime bunun hesabını verebilirim ne de Rabbime. Corç, Hans, Helga ne derse desin. Ben Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma ne der ben buna bakarım, Allah ne der ben buna bakarım.

FETÖ DİYORDU Kİ, ÜSTÜNE GİDİN BAK NASIL DAĞILACAKLAR

Gerekirse al sana bir referandum daha. Orada referandumda ne çıkar. Milletimizle en ufak bağı olan birisi sadece elinde bayrak dilinde dua olan silahsız ve savunmasız sivilleri katleder mi? Ama bunlar etti. 15 Temmuz’da benim o vatandaşımın elinde ne vardı? Bayrak vardı. Bir de kelime-i şehadet vardı. Gökten F-16’lar bomba yağdırırken, helikopterler mermi yağdırırken, tanklar, toplar benim vatandaşımın üzerine gelirken, o beğenmedikleri gençler o tankların önünde dururken bunlar ne zannediyordu acaba? FETÖ diyordu ki, siz onların üzerine gidin bak nasıl dağılacaklar? Dağıldılar mı? Çünkü o FETÖ bu milletin İstiklal Marşı’nı bile bilmiyor.

BEN HAVALİMANINDAYKEN KILIÇDAROĞLU ORADAN KAÇIYORDU

Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. Gururluyum. Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun ki, bu kardeşinizi de bu milletin bir ferdi olarak yarattı. Marmaris’ten facetime ile bir çağrı ve 81 vimayet meydanlara döküldü. Ben de Yeşilköy Havalimanı’nda milletimle beraber oldum. Ama o saatte birileri de kaçıyordu. Kimdi o? Kılıçdaroğlu kaçıyordu. Havaalanına iniyor oradan Bakırköy ilçe başkanının evine gitmiş. Sen de orada dursaydın. Milletinle beraber olsaydın. Aslında 7 Ağustos’a davet ettiğimde gelmedi. Daha sonra kendi çevresi baskı yaptı, son gün geleceğini bildirdi. Baskılara dayanamadı. Bunlarda yürek yok. Bunlarda laf çok ama yürek yok.

"SAADET’İN BAŞINDAKİ TAKIM..."

Kimlerin hayır dediğini biliyoruz. CHP, PKK’nın desteğindeki parti hayır diyor. Ne yazık ki Saadet’in başındaki takım da hayır diyor. Ama ben Saadet’e gönül vermiş kardeşlerimi tefrik ediyorum. Gelin 16 Nisan’da reformu gerçekleştirelim. 12 Eylül darbesine hayır diyenlerin bugün evet demesi gerekir. 16 Nisan’da tüm terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakıyor muyuz?"

O ŞEHADETE YÜRÜDÜ ÖBÜRÜ İSE İLA CEHENNEME ZÜMERA...

Bu milletin ekmeğini yiyen birisi Cumhurbaşkanlığını, Genelkurmay’ı, MİT’i bombalar mı? Kendi silah arkadaşlarını, kadınları, yaşlıları vurur mu? Ömer Halis’ten 30 kurşun çıktı. Ömer Halis, o FETÖ’cü tuğgenerali öldürdü. Onun üzerine onlar da 30 kurşunu onun vücuduna sıktı. İstedikleri kadar sıksınlar o şehadete yürüdü öbürü ila cehhenemi zümera... 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki Sabriye kardeşimize utanmadan, sıkılmadan üzerine yürüdüler. Safiye kardeşimize bile orada güya güç, kuvvet taslıyorlar. O ne diyor: 2 çocuğumu bıraktım geldim, beni korkutamazsınız diyor. Elinden telefonu alıyorlar, savuruyorlar vesaire. Ne oldu şu anda hepsi içeride. Safiye tüm milletimin gönlünde. Mesele bu.

DEVLETİN SAĞINDA SOLUNDA VARSA BULUP ÇIKARACAĞIZ

Böyle bir hainliği ancak aklını, namusunu Pensilvanya’daki şarlatana 1 Dolara satmış mankurtlar yapabilir. Şimdi çıkmış, utanmadan, sıkılmadan işledikleri cinayetleri inkar ediyor. 249 şehidimizin bedelini ödeyeceksiniz. 2 bin 193 gazimizle, bu yiğit milletle kendi akıllarınca dalga geçiyorlar. Bedelini ödeyeceksiniz. Kimi Avrupalıların bu hainlere arka çıktığını görüyoruz. Onlar sizi kurtaramayacak. Sizin ininize girdik. Nasıl PKK’nın inlerine girdiysek, sizin de ininize girdik. Hala da gireceğiz. Devletin sağında solunda saklananlar varsa onları da bulup çıkaracağız. Şu anda Kandil Dağı’nda PKK’nın önderleri var ya onlar hayır diyor. İmralı’daki hayır diyor. Pensilvanya’daki o alçak hayır diyor. Batı’daki o faşist bazı yönetimler hayır diyor. Onların milletvekilleri ellerinde hayır yazmışlar dolaşıyorlar. Ne yazık ki Saadet’in bazı isimleri hayır diyor. Ama ben Saadet’in içindeki kardeşelerimi tefrik ediyorum. MHP’nin içindeki kardeşlerimi de tefrik ediyorum. Onlar bu oyuna gelmeyecekler.

12 EYLÜL’E HAYIR DİYENLER BU ANAYASAYA EVET DEMELİDİR

Bu ayrım noktasına dikkat edin, gelin 16 Nisan’da bu reformu gerçekleştirelim. 12 Eylül darbesine madem ki hayır dediniz, bugün evet demesi gerekir. Neden çünkü biz o yanlışı düzeltiyoruz. Rize 16 Nisan’da bu FETÖ’cü hainlere bir kez daha derslerini veriyor mu? Tüm terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakıyor muyuz? Türkiye’ye kurulan tuzakları bir kez daha bozuyor muyuz?

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ KİŞİ SEVDİKLERİ İLE BERABERDİR DİYOR

2007 yılında yüzde 83 oyla bizi Cumhurbaşkanı seçtirmek istemeyen karanlık odaklara ders verdiniz. 2014’de şahsımı Cumhurbaşkanı olarak şereflendirdiniz. 16 Nisan’da işte bu tarihi süreci sona erdirmek için gidiyoruz. Rahmetli Menderes’in başlattığı ’Yeter söz milletindir’ dediği süreci 16 Nisan’da taçlandıracağız. Ülkemizin önünü açacak büyük bir değişime imza atacağız. Bunu bildikleri için FETÖ, DEAŞ, PKK’sıyla hayır seferberliği başlattılar. Sevgili peygamberimiz ne diyor, kişi sevdikleri ile beraberdir. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Olay bu kadar basit. Bazen göz var görmüyor, kulak var duymuyor, dil var hakikati söylemiyor. Çünkü onların gönülleri mühürlü. Bazı Avrupa ülkeleri de savundukları ne kadar değer varsa ayaklar altına alarak bu seferberliğe katkı sağlıyor.

HADDİNİ BİL SEN KİMSİN YA!

Ana muhalefetin bir vekili çıkmış evet diyenleri İzmir’de denize dökmekten bahsediyor. Ya bu ne terbiyesizliktir. Haddini bil ya. Sen kimsin ya. Sen kimi nereden denize döküyorsun ya. Sana adım attırmazlar adım. Sen bu milleti ne zannediyorsun ya. Bu ne terbiyesizlik. Sen ne biçim genel başkansın ya. Sen bu milletvekiline şu lafları ettikten sonra kalkıp da ağzının payını nasıl vermezsin. Kalkıp bir de şunu söylüyor 16 Nisan’da evet çıkarsa denize dökeceklermiş. 16 Nisan’da benim milletim bunlara gereken cevabı verecek. Bir başkası, güya tecrübeli siyasetçi peygamberlere hakaret ediyor. Ey Baykal, yazıklar olsun sana.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ: AÇIKLA

Genel başkanları da kontrollü darbeymiş, elinde dosyalar varmış. Açıkla, 16 Nisan’dan sonra sana faydası olmaz. İşi gücü yalan, senin de mumun yatsıya kadar yanacak.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN